Ce înseamnă atenția la etichetă!

Astăzi pe la prânz m-am întors acasă și de foame ce îmi era pentru că nu am avut la mine gustarea de la ora 11 (nu faceți așa ceva) era să trec peste eticheta unei conserve de mazăre pe care scria clar ZAHĂR. Știam că toate conservele au zahăr, dar mazărea asta este singura care îi place Alexiei, așa că o aveam cumpărată de ceva timp, mi-a picat în mână și în mintea mea era doar mazărea cu două ouă și niște morcovi.

În secunda 2 după ce am vărsat conținutul cutiei în vas, mi-am aruncat privirea pe etichetă. Schimbarea bruscă de planuri a intervenit pentru că nu puteam să mă mint pe mine în primul rând și aș fi considerat acestă provocare încheiată astăzi.

Este incredibil cum zahărul adăugat este peste tot! Acum înțeleg de ce Alexia preferă mazărea la conservă, este dulce și creierul face imediat face asocierea.

Să vă spun că efectele asupra zonei abdominale s-au văzut deja din primele zile în care:

  • am fost mult mai atentă la alimentație
  • nu am mai gustat toată ziua din ceea ce gătesc
  • fiecare zi a început să fie organizată astfel încât să am 3 mese principale și două gustări
  • am privit de două ori îniante eticheta de pe alimente

Efectele s-au văzut și s-a confirmat faptul că doar caloriile goale sunt cele care ne fac probleme, repet, DOAR caloriile goale (băuturi alcolice, fast-food, patiserie, cofetărie)Îmi amintea facebook astăzi despre un articol distribuit în anul 2013, un articol despre cum îți dă zahărul ficatul peste cap, de aceea am zis să vă invit la o lectură marca Sportaholic.

Ce am mai remarcat de când cu acest program este că s-a făcut ordine și la capitolul risipă alimentară, dar despre cum se folosesc resturile de mâncare o să vorbim într-un alt material.

Meniul zilei 11 din cele 30 fără zahăr adăugat

Mic dejun: smoothie cu zmeură, semințe de cânepă și lapte de migdale (300 ml lapte de migdale, 3 linguri zmeură + 1 lingură semințe de cânepă)

Gustare: 2 caise mici  + 1 nectarină

Prânz: salată din 1 roșie, 2 castraveți, 1/2 avocado, busuioc și o bucată de pui la cuptor (gătit ieri)

Gustare: 1 felie de pepene

Cină: un bol cu gazpacho  și parmezan

Mâine mergem acasă la mama pentru week-end și vă anunț de acum că mă duc cu tot cu proiect, cu tot cu meniul fără zahăr adăugat. Nu cred că va fi vreo mare problemă pentru că mama are o alimentație care mi se potrivește, iar curtea este plină de zmeură numai bună pentru gustarea bio. Mai punem de o  bucată de proteină, niște pește la grătar și facem și meniul pentru următoarele zile.

În rest, recunosc că îmi e teamă de o plăcintă cu brânză cum numai mama știe să facă și să ne surprindă Duminica de cum ne trezim, cu un miros irezistibil de cafea și plăcintă, dar sunt convinsă că va găsi o alternativă care să mă mulțumească.

Pe mâine!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 23 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...