Ziua 12 din cele 30 fără zahăr adăugat

Astăzi scriu din deplasare, sunt acasă la mama, stau pe terasă și aștept să fie gata cina. De când am învățat să am mesele organizate nu m-am confruntat deloc cu senzația de foame, dar astăzi s-au decalat complet orele mesei și nu prea a fost ceea ce aveam nevoie.

Este momentul acela când te vezi cu familia, stai la povești și pregătești un minunat grătar, mai scoți o bere de la rece, iar în cazul meu, te retragi să scrii două cuvinte în jurnal.

Nu va fi foarte lungă postarea de astăzi, așa că o să mă rezum doar la meniul zilei:

Dimineață: ouă jumări cu 2 felii de cașcaval

Gustare: 1 piersică

Prânz: 300 ml smoothie cu lapte de migdale, zmeură și semințe de cânepă (rețeta de ieri)

Gustare: 1 roșie + două felii de urdă

Cină: 4 cotlete de berbecuț + mix salată

O mică dezbatere pe imagini și vom începe cu acest mic dejun, unde am bătut bine două ouă cu 1 lingură de iaurt grecesc, le-am vărsat apoi în tigaia încinsă în care am picurat ulei de măsline, apoi când au început să se lege, am tras cu spatula spre interior și le-am amestecat la foc mic până au ieșit așa.


Prânzul vă spuneam că a fost un mare smoothie, pentru că la ora aceea eram pe drum spre Râmnicu Sărat și oricum nu aș fi mâncat altceva având în vedere că pentru masa de seară aveam deja pregătite cotletele de berbecuț.

Tips: Nu lăsați niciodată zmeura/fructele de pădure să se strige în frigider, dacă aveți o cantitate mai mare vă recomand să o distribuiți în punguțe de congelator împreună cu câte 1/2 banană și așa veți avea tot timpul ingrediente delicioase pentru smoothie-uri.

Eu când aud de urdă mă topesc, îmi place la nebunie gustul, textura și asocierea cu roșie, doar că rar găsesc ceva care să îmi placă.

Proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară, mărind arderile și prevenind obezitatea.

Iată că se poate mânca dietetic la grătar, chiar dacă astăzi a lipsit paharul de vin roșu pe care îl savurez lângă un astfle de platou, m-am bucurat de aceast platou de lemn ca de fiecare dată când sunt acasă.

Mâine dimineață am să savurez un mic dejun cu fructe proaspăt culese din grădină:

ZMEURĂ

PIERSICI

Pe mâine!

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...