Ziua 12 din cele 30 fără zahăr adăugat

Astăzi scriu din deplasare, sunt acasă la mama, stau pe terasă și aștept să fie gata cina. De când am învățat să am mesele organizate nu m-am confruntat deloc cu senzația de foame, dar astăzi s-au decalat complet orele mesei și nu prea a fost ceea ce aveam nevoie.

Este momentul acela când te vezi cu familia, stai la povești și pregătești un minunat grătar, mai scoți o bere de la rece, iar în cazul meu, te retragi să scrii două cuvinte în jurnal.

Nu va fi foarte lungă postarea de astăzi, așa că o să mă rezum doar la meniul zilei:

Dimineață: ouă jumări cu 2 felii de cașcaval

Gustare: 1 piersică

Prânz: 300 ml smoothie cu lapte de migdale, zmeură și semințe de cânepă (rețeta de ieri)

Gustare: 1 roșie + două felii de urdă

Cină: 4 cotlete de berbecuț + mix salată

O mică dezbatere pe imagini și vom începe cu acest mic dejun, unde am bătut bine două ouă cu 1 lingură de iaurt grecesc, le-am vărsat apoi în tigaia încinsă în care am picurat ulei de măsline, apoi când au început să se lege, am tras cu spatula spre interior și le-am amestecat la foc mic până au ieșit așa.


Prânzul vă spuneam că a fost un mare smoothie, pentru că la ora aceea eram pe drum spre Râmnicu Sărat și oricum nu aș fi mâncat altceva având în vedere că pentru masa de seară aveam deja pregătite cotletele de berbecuț.

Tips: Nu lăsați niciodată zmeura/fructele de pădure să se strige în frigider, dacă aveți o cantitate mai mare vă recomand să o distribuiți în punguțe de congelator împreună cu câte 1/2 banană și așa veți avea tot timpul ingrediente delicioase pentru smoothie-uri.

Eu când aud de urdă mă topesc, îmi place la nebunie gustul, textura și asocierea cu roșie, doar că rar găsesc ceva care să îmi placă.

Proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară, mărind arderile și prevenind obezitatea.

Iată că se poate mânca dietetic la grătar, chiar dacă astăzi a lipsit paharul de vin roșu pe care îl savurez lângă un astfle de platou, m-am bucurat de aceast platou de lemn ca de fiecare dată când sunt acasă.

Mâine dimineață am să savurez un mic dejun cu fructe proaspăt culese din grădină:

ZMEURĂ

PIERSICI

Pe mâine!

Cu drag, 

D

Related Post

30 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Hey, dragilor, Știu că toată lumea așteaptă acest articol, ziua 30 fără zahăr adăugat!30 de zile fără zahăr adăugat, 30 de zile de alimentație echilibrată, atentă și organizată.Zahărul este un...
ZIUA 29 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ziua 29 DIN CELE 30Hm, în curând o să spun primele 30 de zile fără zahăr adăugat, pasul spre o alimentație echilibrată și organizată!29 de zile fără zahăr adăugat, fără îndulcitori sau înlocuito...
ZIUA 28 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT- MENIU TRADIȚIONAL Iată-mă din nou acasă, după două zile minunate de relaxare profundă, două zile cu aer curat și liniște.Am dat peste o zăpușeală groaznică, se vede că nu a fost prea confortabil în capitală în aces...
ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 27 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATDacă voi reuși să descriu această zi în cuvintele potrivite voi putea pune capul pe pernă liniștită și împăcată, mai ales după cele 3 ore de somn pe care le-a...