ZIUA 14 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Această minunată zi de Duminică, acasă la mama, mi-a pus în meniu câteva amintiri culinare din copilărie. Nu am savurat pandișpanul cu vișine dacă asta vă așteptați să spun, dar am savurat prânzul preferat de când eram copil.

Dacă stau puțin să mă gândesc, am avut o copilărie fericită din punct de vedere al alimentației, cu produse locale, de sezon, cu multă mâncare gătită și cu puține deserturi. Deserturile le primeam în general în week-end, atunci când se făcea câte un pandișpan, clătite sau o minunată plăcintă cu mere/brânză. Singurul desert pe care îl puteam servi în restul zilelor era dulceața de casă, atât.

Bine, acum că tot mi s-au aprins beculețele pot să amintesc minunatul tort diplomat de la mesele festive sau câte o cremă de zahăr ars pe care o savuram, și ar mai fi de amintit înghețata, care  întotdeauna era făcută de mama din căpșunele aromate. Ce de amintiri m-au invadat acum… Dar puține, foarte puține erau alimentele cu zahăr adăugat. 

Și totuși ce anume mi-a trezit amintiri astăzi?

Mic dejun: smoothie cu spanac, făină de cocos, pudră proteică de cânepă și banană

Gustare: zmeură

Prânz: supă cu găluște și mâncare de bame cu sos de roșii

Gustare: 1 felie de pepene roșu

Cină: salată de roșii cu castraveți și chiftele de dovlecel

Cum ar fi să vă spun acum că smoothie-ul cu pudră proteică de cânepă și făină de cocos mi-a amintit de preparatele culinare care mă bucurau în copilărie? :)) Nu, nu despre acesta este vorba, aici este doar schimbarea care s-a produs din punct de vedere alimentar și la mama. Din frigiderul ei nu lipsesc aceste superalimente și cred că le folosește mult mai des decât o fac eu.

Așa că am pregătit două porții minunate pe care le-am savurat în grădină.

Pentru smoothie am folosit:

  • două mâini de baby spanac
  • o banană
  • 1 lingură făină de cocos
  • 1 lingură pudră proteică de cânepă
  • 1 banană
  • 2 linguri zmeură

Prânzul a fost exact food for your soul, cu toate culorile, aromele și texturile ce m-au întors în urmă cu niște ani buni.

Cred că supa cu găluști spune multe pentru mulți dintre cei care citesc aceste rânduri, am dreptate?

Eu, personal, ador bamele, în combinația de față cu roșii și nimic altceva. Bamele, sunt bogate în vitamine și sărace în calorii, devenind astfel perfecte mai ales dacă slăbirea este un obiectiv.

Sper că toată lumea care mă citește a mâncat cel puțin o dată o mâncare de bame! Nu pot să înțeleg de ce Domnul B le refuză categoric, nici nu gustă, nici nu știu dacă a gustat vreodată, dar nu se simte confortabil nici măcar cu denumirea de BAMĂ…păcat, voi să nu faceți așa ceva acasă.

Deși cina am luat-o acasă, dar în drumul nostru ne-am oprit pe la nași, unde am dat peste niște minunății de chiftele din dovlecel, pe care nu le-aș refuza niciodată! Chiftele de cartof și cele de dovlecel fac parte din același album cu supa de găluști și mâncarea de bambe.

Mi-am făcut o salată lejeră cu roșii, castraveți, urdă și busuioc, am pus și chifteluțele și mă declar pe deplin satisfăcută.

Pe timpul zilei am consumat în medie 2,5 l de apă, iar pentru drum mi-am pregătit un pahar mare cu apă filtrată, sucul de la 1 lămâie și un castravete feliat. Nu am avut ghimbir pentru că l-aș fi adăugat cu siguranță în acest mix de arome.

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...