UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Astăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem bucura.
Din păcate nu am avut la îndemână o făină de migdale albă, care să fie făcută din migdale decojite, așa că am folosit ce aveam deja cumpărat, dar vă sfătuiesc să achiziționați făină albă de migdale. Prăjitura va avea un aspect mai plăcut în primul rând, la fel și gustul. Făina folosită de mine a fost din migdale cu tot cu coajă și are o tentă amăruie.
Indiferent dacă aveți un stil de viață cu un conținut scăzut de făinoase și deserturi fără zahăr sau NU, această plăcintă mi se pare potrivită pentru un răsfăț sănătos și foarte simplu de preparat, mai mult decât atât un desert bogat în grăsimi sănătoase și proteine de calitate. De ce să nu încerci până la urmă 🙂
Ingredientele și modul de preparare vor fi aceleași!
- 180 g făină de migdale (repet, folosiți sortimentul alb)
- 1/4 linguriță sare de mare
- 2 linguri unt topit (sau ulei de cocos)
- 1 ou mare
- 10 caise
- 1 baton de vanilie
- opțional : scorțișoară/nucșoară
- 3 linguri fulgi de ovăz + 30 g unt
Mod de preparare:
Încingeți cuptorul la 180 de grade.
Pentru a prepara crusta se amestecă făina de migdale cu untul sau uleiul de cocos topit, se adaugă sarea și oul. Toată compoziția se amestecă fie cu ajutorul unui blender, fie manual (e mai simplu).
Aluatul va fi unul sfărâmicios și nu așa cum sunt tartele cu făină albă. Folosind compoziția rezultată, am tapetat pereții unui vas din ceramică cu dimensiunea de 27 cm cu 18 cm. Am aplatizat cu degetele și am distribuit compoziție pe toata suprafața și pe pereții vasului.
Aluatul l-am introdus în cuptor pentru 8-10 minute.
În acest timp am îndepărtat sâmburii caiselor, apoi le-am amestecat într-o tigaie cu semințele de la o păstaie de vanilie, un praf de scorțișoară și 50 ml apă.
Le-am lăsat pe foc potrivit până când am scos crusta din cuptor.
Fulgii de ovăz i-am amestecat cu untul topit.
Am adăugat fructele , iar deasupa am presărat amestecul de ovăz cu unt.
Pentru a îndulci plăcinta puteți folosi miere de albine în amestecul de caise. În plus puteți servi plăcinta cu o înghețată la fel de nevinovată.
Lăsați plăcinta pentru 30 de minute să se odihneacă înainte să o tăiați.
Altă idee de tartă cu făină de migdale am mai scris aici, prin toamna lui Septembrie 2016, când am folosit o umplutură de mere.
Cu drag,
D
p.s dă muzica tare, dansează, simte-te perfect!
Lasă un răspuns