Rontz, rontz, rontz, dacă ar fi să desscriu sunetul reprezentativ pentru această gustare aromată și condimentată, acesta este, rontz, rontz…

Este una din cele mai ieftine idei pentru o gustare sănătoasă și super simplu de făcut. Amesteci câteva condimente, fierbi o cantitate de năut, apoi le combini și le dai la cuptor să se rumenească. Din câteva mișcări vei avea o gustare bogată în fibre și proteine, perfectă să o ai la îndemână atunci când vrei să își potolești puțin senzația de foame.

Eu le-am mâncat așa ca atare, Domnul B le-a găsit potrivite lângă un pahar de bere, iar de dimineață le-am mâncat cu ou fiert și o salată de roșii cu castraveți, pe post de crutoane.

Pentru a prepara crănțăneala ai nevoie de niște năut pe care să îl fierbi înainte de a te apuca de copt, în cazul în care timpul nu îți permite, e ok și o conservă cu năut gata fiert.

Înainte de a te apuca de treabă, este bine să reții o mică informație care va face ca acest năut să fie unul crocant. Imediat ce ai închis cuptorul, lasă tava în interior până când acesta se răcește complet, ideal pe timpul nopții. Eu nu am avut răbdare și am încercat imediat ce a fost gata (nu avea deloc textura pe care o așteptam) apoi am închis ușa cuptorului și abia a doua zi am simțit cu adevărat gustul minunat pe care îl au.

Ingrediente:

  • 200 g năut (scurs bine de excesul de lichid)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță semințe chimen
  • sare
  • 1/2 linguriță sumac pentru iuțeală, înlocuiți cu piper cayenne
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi (opțional)
  • 1/2 linguriță turmeric

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Năutul bine fiert se lasă la scurs într-o sită pentru a elimina excesul de lichid.
  3. Eu am amestecat toate condimentele, am pus năutul într-un racipient, am presărat amestecul și uleiul de măsline, apoi am acoperit cu un capac și am agitat energic vasul.
  4. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt am împrăștiat boabele de năut, având grijă să nu fie îngrămădite, astfel încât nici să nu se atingă.
  5. După 30 de minute, am oprit cuptorul și am lăsat tava acolo până a doua zi.

De dimineață erau pur și simplu perfecte!

Le-am așezat într-un borcan și le-am devorat în două zile. Rezistă până la o săptămână, dacă vă ține sufletul.

Asculăm ceva din tinerețe?

Cu drag, 

D

 

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
SUPĂ CREMĂ DE MORCOVI CU LINTE Când vine vorba de supă cremă nu cred că fac de două ori aceeași rețetă, cu excepția supei de legume pentru Alexia care conține fix aceleași legume de fiecare dată. Am fel și fel de arome pe care îm...
HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...
QUINOA CU LEGUME Pentru mine, quinoa în combinație cu aceste legume, reprezintă farfuria perfectă, de unde îmi asigur proteina, grăsimile sănătoase, vitamine și fibre.Quinoa este o adevărată sursă de calciu, magne...