O nouă zi din jurnalul fără zahăr adăugat. O nouă aventură printre culori, feluri de mâncare delicioase și alegeri făcute într-o ploioasă zi de Duminică.

Zilele acestea ploioase parcă m-au invitat dintotdeauna la leneveală, somn, filme, gustărele dulci/sărate, doar că astăzi am fost tot pe drumuri și prin vizite, așa că am ratat ocazia de a mai pregăti delicii nevinovate, în schimb am reușit să am la finalul zilei un meniu super colorat!

Ah, să nu uit, astăzi am montat tortul cu înghețată pentru care am primit ceva aprecieri, iar eu habar nu am ce am pus in farfurie, este prima oară când nu gust din ceea ce gătesc 🙂

Să vă povestesc cum a fost ziua 21 fără zahăr adăugat

Mic dejun: omletă din două ouă + ciuperci înăbușite

Gustare: 1/2 rodie

Prânz: friptură de porc la cuptor + salată de roșii și castraveți

Gustare: pepene roșu

Cină: paste din griș de grâu integral, broccoli, busuioc, usturoi, roșii și parmezan

Nu prea las multe zile fără omletă sau ouă în meniu, iar de dimineață mi-am pregătit această porție consistentă din două ouă. Ciupercile acestea sunt ceva ce eu nu am reușit să fac niciodată, sunt înăbușite, sunt făcute de mama, nu știu cum reușește dar de fiecare dată când le face au același gust.

Rodia am găsit-o tot acasă la mama, v-am mai spus că are tot felul de alimente prin bucătărie și este mereu atentă să nu lipsească fructele.

Prânzul l-am cam luat pe fugă acasă la Domnul B, unde ne aștepta o friptură caldă la cuptor și o salată cu roșii de grădină.

Gustarea am luat-o în vizita pe care am făcut-o finilor noștri, iar cum orice gravidă are pepene în frigider, am fost servită exact cu ceea ce îmi doream.

Cina a fost pregătită în 15 minute, din care timpul de fierbere al pastelor din griș intergal de grâu a fost de 12 minute.

Am folosit:

  • o mână de penne
  • 1 roșie mică de grădină
  • 2 căței de usturoi (pentru mine niciodată nu e prea mult usturoi) 
  • 1 mână de busuioc
  • câteva buchete de broccoli
  • ulei de măsline
  • un strop de parmezan.
  1. Pastele se fierb conform indicațiilor de pe amabalaj, în cazul meu 12 minute, iar broccoli l-am adăugat în ultimele 2 minute.
  2. Într-o farfurie am amestecat cuburile de roșii cu usturoiul și busuiocul, la final am adăugat și pastele cu broccoli, am stropit cu un ulei de măsline aromat și am presărat puțin parmezan.

Aproape că nu am respirat până nu am terminat tot din farfurie. 

Așa arată soluția mea de criză când nu știu ce altceva să îmi pregătesc mai repede de mâncare.

Trebuie doar să încerci câteva zile de meniu fără zahăr adăugat, apoi vei vrea să continui cu siguranță 🙂

Pe mâine!

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 25 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + 5 GUSTĂRI SIMPLE 25 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am fost prezentă la o conferință de presă despre care o să vă povestesc într-un material separat. Este vorba despre Le "Dîner en Blanc", popularul picnic de tip...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 23 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne...
ZIUA 22 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Cum să renunț eu la acest jurnal când el arată cu fiecare zi mai frumos, cum să fac așa ceva când a devenit ritualul din fiecare seară să mă retrag cu laptopul în brațe, să îmi pun căștile, să dau d...