De 7 ani și 4 luni, mai exact de când a apărut Alexia în viața noastră, pot să număr pe degete de câte ori am ieșit singuri în oraș. Când spun să ieșim singuri, mă refer exact la o cină târzie, într-o locație cu poveste, într-un decor care să te scoată din rutina zilnică, să îți transmită o energie pozitivă, să fie perfect pentru o seară cu povești și amintiri.

Am reușit săptămâna trecută să organizez o ieșire în doi, o cină doar cu el, cu omul meu, o cină pentru NOI DOI, în cinstea noastră, pentru că merităm. Eu cred că ar trebui să ne facem mai des astfel de cadouri, timpul nostru pus pe tavă și oferit celor dragi. Timp să ascultăm, să ne redescoperim, să ne relaxăm și să ne răsfățăm. Vă povesteam despre aceste cadouri neprețuite și anul trecut, de ziua mea, când am primit cel mai frumos cadou, ziua lui de concediu pe care mi-a dedicat-o în totalitate.

La aniversarea celor 10 ani de căsnicie am reușit să organizez o petrecere, dar nu am reușit să iau cadoul pe care mi-l propusesem, nu e timpul pierdut și în plus nu am nevoie de o ocazie specială pentru a oferi un cadou frumos. Ne-am întâlnit cu familia, prietenii, nașii, finii, am avut o petrecere reușită de care am fost foarte mulțumită, dar nu am avut momentul nostru.

Am remediat problema

Într-o joi, l-am anunțat pe Domnul B în jurul orei 17 că la ora 20:30 îl aștept să mă ia de la sală, iar la ora 21:00 avem rezervare în oraș.

Unde? Ce? Cum? De ce? 

Întrebările clasice ale unui inginer fixist să aibe fiecare detaliu sub control!

Vei vedea… 

Știu că reușesc tot mai rar să organizez astfel de momente, dar de fiecare dată când îmi propun duc planul până la capăt.

Poesia, un loc de suflet din inima Bucureștiului

Nu am reușit să ajungem împreună aici, la Poesia, un restaurant care mi-a intrat în suflet de prima dată când am ajuns și care a rămas acolo și sper să nu iasă vreodată. Am considerat că acesta este locul potrivit pentru ieșirea noastră, și așa a fost.

Poesia, mi se pare a fi restaurantul al cărui nume descrie în mod direct atmosfera ce te așteaptă.

Eleganță, liniște, servicii ireproșabile, iar mâncarea, ce să spun, pur și simplu minunată.

Am descoperit categoria de pește sălbatic, de unde am avut posibilitatea să alegem între doradă roșie la grătar sau în crustă de sare, iar a doua opțiune era bibanul sălbatic fie la grătar, fie în crustă de sare. Grea decizie, nu-i așa?

Am ales dorada în crustă de sare și deși a fost o alegere minunată, normal că mă gândeam oare bibanul la grătar cum este. Nu îmi amintesc să mai fi văzut până acum dorada sau biban sălbatic, de aceea am și optat să mâncăm ceva ce nu găsim oriunde.

Meniul este exact ca o poezie, frumos conceput numai de ingrediente alese și combinații irezistibile de texturi și arome. Ne-a mai făcut cu ochiul un tartar de biban cu cu ardei iute și rodie, tartar ce l-am și încercat alături de un guacamole.

Da, știu, nici eu nu am mai văzut cină romantică cu limonadă #fărăzahăradăugat, dar proiectele sunt proiecte, așa că dacă eu tot am stat departe de alcool, din spirit de solidaritate și-a comandat și B tot o limonadă cu miere de albine.

Terasa îți transmite o liniște incredibilă, iar în timpul petrecut acolo parcă am plutit, m-am simțit perfect, iar personalul poartă o parte din ”vină”, atenția pe care o acordă clientului este unul din motivele pentru care îmi place aici și pentru care recomand cu dragă inimă.

Aș putea face o listă dureroasă cu locații de top unde calitatea serviciilor este inacceptabilă, mă rog, din punctul meu de vedere, că de clienți nu duc lipsă.

Cum a arătat cina noastră în lumina lumânării?


Cum îmi dau eu seama că l-am impresionat pe Domnul B? Cere un desert, ba chiar unul de ciocolată pe care îl savurează până la ultima linguriță, apoi cere două cappuccino și seara continuă cu povești.


Hai, e timpul să îl surprinzi cu ceva frumos, când ai pregătit ultima ceva drăguț doar pentru voi doi?

Cu drag, 

D

Related Post

POEZIA DE LA MICUL DEJUN Luni de dimineața, prima zi de vacanță a început involuntar cu o pauză pentru mine. Ce-i drept aveam nevoie, a fost o perioada aglomerată în care am alergat să fac de toate și aproape nimic bine.M...
Acorduri grecești și bucătărie tradițională. Greek party! Chefs Experience/Greek night Să te simți într-o zi de marți ca într-o escapadă de câteva ore în Grecia, este pur și simplu minunat, iar Chefs Experience reușește să aducă spiritul grecesc (în fie...