ZIUA 23 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Ce-ai spune dacă timp de o săptămână ai renunța să cumperi orice tip de mâncare procesată, să te folosești doar de ingrediente naturale, fructe și legume proaspete, carne, ouă și verdețuri. Asta înseamnă să faci primul pas pentru câteva zile în care să nu consumi nimic cu zahăr adăugat. Acest experiment te va ajuta să gătești foarte mult, iar o alimentație sănătoasă asta presupune, să intri în contact cu bucătăria și să desoperi magia gătitului, iar financiar vorbind cheltuielile vor fi surprinzător mai mici. Deci, intrăm și pe ceva economie, mai bine să călătorim decât bani aiurea să cheltuim.

Până în acest moment am descoperit câteva schimbări pe care aș vrea să vi le povestesc:

  1. Scăderea în greutate;
  2. Sunt mult mai energică, mai ales la orele de antrenament;
  3. Bonurile de la cumpărături sunt considerabil mai mici, deci da, am reușit să scot din buzunar sume mult mai mici de bani pentru coșul cu cumpărături;

Cum mi-am alcătuit meniul astăzi?

Simplu, înainte de antrenament am băut un smoothie mare cu zmeură, nuci pecan și banană, iar imediat după antrenament am mâncat niște proteină, seara am combinat o salată cu năut și gata ziua de azi.

Mă întreb ce mama naibii cumpăram toată ziua de la Mega Image, că acum mă duc o dată la 3 zile și atunci așa să iau banane, avocado și lămâi. Mă rog, lângă mine am un shop&go deci nici nu am prea multe opțiuni de cumpărături, dar chiar și așa spărgeam zilnic niște bani. Când am fost ultima oară, m-a întrebat doamna de la casă dacă iar am cumpărat tot magazinul, fără să știe că de fapt coșul plin nu era al meu. Atât de dramatică era situația.

MENIU FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Mic dejun: smoothie cu zmeură, banană și nuci pecan

Prânz: varză călită cu carne de pui la cuptor

Gustare: pepene roșu

Cină: salată năut cu roșii, castraveți, busuioc și halloumi

Pentru smoothie am folosit zmeură congelată și parză aș fi făcut un sorbet, așa mișto a ieșit. Am mai pus o mână de nuci pecan și o banană.

Astăzi mi-a plecat copilul la școală că au avut ieșire la teatru și am profitat pentru a ajunge la ora de interval la care nu am mai ajuns de foarte mutl timp. Cred că ne-a prins tare bine ziua asta, atât mie, cât și ei. Și-a revăzut colegii, s-a distrat la teatru, în timp ce iau mi-am văzut liniștită de treaba mea.

Ieri am gătit destul cât să ne ajungă 2-3 zile. Am făcut o varză călită și un pui la cuptor, din care am mâncat astăzi și care mi-au mers la suflet.

Tot ieri am fiert și năut, din care am făcut un humus, dar am preparat și o salată cu roșii, castraveți și busuioc lângă care am așezat și două felii de halloumi tras la tigaie. Mai am năut și pentru mâine, deci iată că am gătit o dată și bine!

Am tăiat 2 castraveți și o roșie, am adăugat câteva frunze de busuioc, câșiva fulgi de chili și am stropit cu ulei de măsline. Am adăugat năut fiert și am prăjit o felie de halloumi. S-a întâmplat să mai am niște halloumi prin frigider, altfel aș fi tăiat niște urdă.

Poza este doar ușor artistică, cantitativ a fost ceea ce se vede în prima fotografie de sus. 

Obișnuiesc să-mi mai fac câte o poza când sunt în sala de antrenament singură, pentru că ajung întotdeauna mai devreme. Încearcă să aduci în viața ta cele 30 de minute de sport, oricare ar fi, 30 de minute de bicicletă, alergare, abdomene, genoflexiuni, fandări, volei, badminton, orice te face să te simți bine, măcar încearcă!

Domnul B nu are nici cea mai mică pasiune pentru sport, dar măcar a încercat, a cedat în fața zecilor de rugăminți și a mers de câteva ori la sală, nu îi place și punct 🙂

În ultimele două săptămâni am primit multe mesaje cu felicitări de la cititori, lucru care mă emoționează foarte tare și care mă face să mă simt minunat în același timp. M U L Ț U M E S C!

Cu drag, 

D

Related Post

ȘI AM SARBATORIT 3 LUNI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT! Mi-AM FĂCUT ȘI CADOU. M-AM SCHIMBAT ȘI MI-E BINE AȘA!... În 26 iunie 2017, publicam acest articol și mă provocasem la 30 de zile fără zahăr adăugat. 30 de zile de jurnal cu meniuri zilnice. Am trecut de 30 și am continuat seria articolelor până la 60 de z...
PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...