Ziua 29 DIN CELE 30

Hm, în curând o să spun primele 30 de zile fără zahăr adăugat, pasul spre o alimentație echilibrată și organizată!

29 de zile fără zahăr adăugat, fără îndulcitori sau înlocuitori, fără alimente din comerț a căror etichetă conține vreo formă de zahăr, fără nicio bucățică de ciocolată neagră, 29 de zile fantastice în care am experimentat mult și am gătit mai mult decât o făceam deja.

29 de zile în care m-am provocat și m-am autoeducat. 29 de zile în care tot mai mulți cititori au venit cu întrebări către mine și am descoperit că lumea este conștientă unde greșește dar încă nu au destulă voință pentru a face o schimbare.

Acestea sunt zilele ce trebuiesc depășite pentru a considera că ai făcut pasul spre un alt stil de viață. 

Ziua mea nu a fost chiar așa cum ar fi trebuit să fie din acest punct de vedere. Am avut o zi încărcată de emoție, iar în astfel de zile reușesc cu greu să mănânc cum trebuie. Am fost la medic unde am petrecut în jur de 3 ore, apoi am ieșit la o limonadă cu ai mei și când m-am întors acasă era deja timpul să pregătesc geanta de antrenament și să fug la sală.

Cum energia și fericirea le primești la pachet cu veștile bune, nici nu simțeam nevoie să mânânc cine știe ce. Mi-am luat o banană din zbor și am mai mâncat spre seară.

Un meniu extrem de lejer am să vă prezint, genul de meniu de criză de timp 🙂 

Mic dejun: 1 roșie mare, busuioc, ulei de măsline și sare

Prânz: smoothie cu avocado și pudră din orz verde

Gustare: 1 banană și o panită de secară cu o felie de caș

Cina: sardine fripte și salată de varză albă

În fiecare zi au fost cei 2,5 l apă plată, iar în fiecare seară câte o cană de ceai. 

De dimineață nu am simțit nevoia de o masă prea consistentă, practic am mâncat așa mai mult ca să nu trec peste micul dejun. Am tăiat o roșie mare peste care am picurat ulei de măsline și am rupt din ghiveci câteva fire de busuioc.

Pentru că la medic am avut programare la ora prânzului, nu am avut timp să gătesc ceva anume, am pus repede în blender 1/2 avocado,  1 lingură de pudră din orz verde, 200 ml apă și sucul de la 1/2 lămâie. Am băut licoarea și mi-aam văzut de treabă.

Așa arată un om care este stresat, foarte stresat și îngândurat, fix așa ca mine. Ce emoții și ce temeri se ascundeau în spatele acestor ochi exact ca ai unui Saint Bernard… emoții amestecate cu amintiri mai puțin plăcute, cu toate astea am făcut clasica poză cu smoothie .

Smoothie și apă, multă apă plată, acestea mi-au fost de bază pentru câteva ore.

Cam ce înseamnă eliberarea de gânduri negative în doar câteva minute, acele minute pe care le petreci cu medicul care din câteva cuvinte îți pune la loc zâmbetul.

Drumurile dificile duc la destinații frumoase.

The best is yet to come 🙂

Această zi de luni m-a trecut prin toate stările, iar acum mă simt de parcă a trecut deja o săptămână de muncă. 

Săptămâna trecută vă spuneam că am cumpărat sardine proaspete, am făcut o parte atunci și restul le-am congelat. Le-am stropit cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper, iar când s-au dezghețat le-am tras la tigaie și în 2 minute erau gata.

Am tocat repejor și 1/2 varză mică, am stropit-o cu ulei de măsline și asta a fost cina mea de după antrenament. Acum că sunt liniștită, evident că aș mânca de toate. Asta se întâmplă când nu te hrănești corespunzător, de aceea pun mare accent pe oragnizare și pe cele 3 mese principale și 2 mici gustări.


Am fost atât de dezorganizată astăzi că acum mă gândesc ce să gătesc mâine! Am făcut deja o supă cremă de legume, am scos carne de pui să bag la cuptor, iar dimineață n-ar strica să scot niște fructe de pădure și fac o budincă de quinoa.

Pe mâine, dragilor! Mâine avem mai multe de povestit, așa că vă aștept negreșit pe blog, facebook și Instagram.

Cu drag, 

D

 

Related Post

ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
10 REȚETE DE ÎNCERCAT PÂNĂ LA FINALUL VERII Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de ca...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...