Poate că nu pare, dar chiar am zile în care sunt extrem de plictisită și total lipsită de chef să gătesc. Asta a fost una din acele zile, e drept că am stat departe de bucătărie, dar am fost mai prezentă pe blog.

În schimb am făcut multe alte lucruri:

  • am fost mai ocupată cu articolele și am povestit de dimineață despre cum a fost aseară la degustarea meniului de la Nuba;
  • am încărcat o rețetă făcută zilele trecute;
  • am stat vreo două ore la cumpărături;
  • am spălat frigiderul;
  • am verificat ce produse nu mai folosesc de când cu schimbarea alimentației
  • mi-am făcut ordine în gânduri să știu ce anume gătesc mâine
  • am pus să fierb carne de vită pentru o ciorbiță

Deci timpul pentru a găti să fi vrut și nu mai aveam de unde pe ziua de azi. Nu puteam rămâne nemâncați asta e cert, așa că am rezolvat repede, mai concret în 30 de minute cu tot cu organizare.

Aveam niște linte neagră beluga pe care o pândeam de ceva vreme și pentru că lintea fierbe foarte repede, nu am mai stat pe gânduri și m-am apucat de treabă.

Ingrediente:

  • 200 g linte neagră beluga
  • frunze de spanac
  • 1 avocado
  • ulei de măsline
  • frunze de țelină sau pătrunjel proaspăt

Cartof dulce la cuptor:

  • 1 cartof dulce
  • fulgi de chili
  • ulei de măsline
  • sare
  • turmeric (opțional)

Mod de preparare:

Am pus lintea într-un vas și am acoperit-o cu apă, apoi am pus vasul pe sursa de foc și am lăsat la fiert pentru 20-25 de minute. Tot acum am dat drumul la cuptor la 200 de grade. (dacă vreți și cartof dulce)

În tot acest timp, am curățat avocado și l-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și am tăiat cartoful dulce pe lung, în bastonașe.

L-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am stropit cu ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute și un praf de turmeric. Am introdus tava în cuptor și am lăsat-o atât cât a stat și lintea pe foc. (20-30 de minute timp de preparare) 

Când lintea s-a fiert, am transferat-o într-o strecurătoare și am spălat-o bine sub jet de apă rece.

Am turnat lintea într-un bol de salată, am adăugat avocado și frunzele de baby spanac. Am stropit cu puțin ulei de măsline și am adăugat câteva frunze de țelină în lipsa celor de pătrunjel, dar am descoperit că am făcut o alegere mult mai inspirată și mai interesantă.

Se pare că toate superalimentele de culoare închisă la culoare se bucură de o reputație extraordinară în ceea ce privește valoarea lor nutritivă. Lintea neagră, quinoa neagră sau orezul negru , toate acestea au o concentrație ridicată de antioxidanți precum murele sau afinele.

Ai toate motivele pentru care să consumi linte neagră, iar timpul de preparare ar trebui să încurajeze consumul mai des și introducerea acesteia în alimentația familiei.

Domnul B a fost harnic, a pus și la pachet pentru mâine, nu mai am treabă cu el, se descurcă de minune cu proiectul #tucemanancilabirou!

Hai că am mâncat bine și astăzi!

Nu cred că v-am spus până acum că am dezvoltat o obsesie pentru piesa asta, sper să mă lase repede totuși 🙂 

Cu drag, 

D

*Dacă ți-a plăcut rețeta mă poți susține distribuind-o și prietenilor tăi, așa mă ajuți și pe mine, dar și pe ei cu idei delicioase 🙂 

Related Post

ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...