Poate că nu pare, dar chiar am zile în care sunt extrem de plictisită și total lipsită de chef să gătesc. Asta a fost una din acele zile, e drept că am stat departe de bucătărie, dar am fost mai prezentă pe blog.

În schimb am făcut multe alte lucruri:

  • am fost mai ocupată cu articolele și am povestit de dimineață despre cum a fost aseară la degustarea meniului de la Nuba;
  • am încărcat o rețetă făcută zilele trecute;
  • am stat vreo două ore la cumpărături;
  • am spălat frigiderul;
  • am verificat ce produse nu mai folosesc de când cu schimbarea alimentației
  • mi-am făcut ordine în gânduri să știu ce anume gătesc mâine
  • am pus să fierb carne de vită pentru o ciorbiță

Deci timpul pentru a găti să fi vrut și nu mai aveam de unde pe ziua de azi. Nu puteam rămâne nemâncați asta e cert, așa că am rezolvat repede, mai concret în 30 de minute cu tot cu organizare.

Aveam niște linte neagră beluga pe care o pândeam de ceva vreme și pentru că lintea fierbe foarte repede, nu am mai stat pe gânduri și m-am apucat de treabă.

Ingrediente:

  • 200 g linte neagră beluga
  • frunze de spanac
  • 1 avocado
  • ulei de măsline
  • frunze de țelină sau pătrunjel proaspăt

Cartof dulce la cuptor:

  • 1 cartof dulce
  • fulgi de chili
  • ulei de măsline
  • sare
  • turmeric (opțional)

Mod de preparare:

Am pus lintea într-un vas și am acoperit-o cu apă, apoi am pus vasul pe sursa de foc și am lăsat la fiert pentru 20-25 de minute. Tot acum am dat drumul la cuptor la 200 de grade. (dacă vreți și cartof dulce)

În tot acest timp, am curățat avocado și l-am stropit cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida și am tăiat cartoful dulce pe lung, în bastonașe.

L-am așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, am stropit cu ulei de măsline, sare, fulgi de ardei iute și un praf de turmeric. Am introdus tava în cuptor și am lăsat-o atât cât a stat și lintea pe foc. (20-30 de minute timp de preparare) 

Când lintea s-a fiert, am transferat-o într-o strecurătoare și am spălat-o bine sub jet de apă rece.

Am turnat lintea într-un bol de salată, am adăugat avocado și frunzele de baby spanac. Am stropit cu puțin ulei de măsline și am adăugat câteva frunze de țelină în lipsa celor de pătrunjel, dar am descoperit că am făcut o alegere mult mai inspirată și mai interesantă.

Se pare că toate superalimentele de culoare închisă la culoare se bucură de o reputație extraordinară în ceea ce privește valoarea lor nutritivă. Lintea neagră, quinoa neagră sau orezul negru , toate acestea au o concentrație ridicată de antioxidanți precum murele sau afinele.

Ai toate motivele pentru care să consumi linte neagră, iar timpul de preparare ar trebui să încurajeze consumul mai des și introducerea acesteia în alimentația familiei.

Domnul B a fost harnic, a pus și la pachet pentru mâine, nu mai am treabă cu el, se descurcă de minune cu proiectul #tucemanancilabirou!

Hai că am mâncat bine și astăzi!

Nu cred că v-am spus până acum că am dezvoltat o obsesie pentru piesa asta, sper să mă lase repede totuși 🙂 

Cu drag, 

D

*Dacă ți-a plăcut rețeta mă poți susține distribuind-o și prietenilor tăi, așa mă ajuți și pe mine, dar și pe ei cu idei delicioase 🙂 

Related Post

4 REȚETE DE SMOOTHIE PERFECTE PENTRU UN MIC DEJUN Pentru mine smoothie înseamnă cea mai rapidă, simplă și delicioasă modalitate de prepara un mic dejun. Obișnuiesc să beau câte un astfel de de smoothie și înainte sau după antrenament. Sunt bogate î...
PASTE CU CIUPERCI ȘI CREMĂ DE COCOS Nu mă pricep eu să explic cum se fac pastele carbonara ca la carte, sau cele bolognese, dar am rețetele mele de acest gen care după părerea mea sunt cu mult mai simple, gustoase și cu o notă aparte....
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...