Când eram pe la jumătatea celor 30 de zile am primit o invitație la degustarea noului meniu de la Nuba, nu știam atunci cu exactitate cum sunt zilele, în fine, confirmasem oricum pentru că este unul din locurile din București unde mâncarea este senzațională, iar Chef Cătălin Petrescu (iubitor al bucătăriei asiatice) cu siguranță avea să ne prezinte o serie de preparate explozive. Nici dacă organizam eu acest eveniment nu cred că l-aș fi pus chiar în prima zi după cele 30 :).

Ok, trebuie să repet că proiectul va continua cu aceleași meniuri zilnice, așa cum am promis în articolul zilei 30.

Ziua 31 a fost ziua de răsfăț, cheat day, ziua de pauză, dar chiar și așa a fost de fapt vorba doar de cină, iar pentru că am și aflat meniu, mi-am planificat mesele astfel încât să fie un echilibru. De dimineață mi-am pregătit două ouă cu 1 roșie la tigaie, la prânz am făcut un smoothie cu proteină din pudră de cânepă, iar seara a urmat furtuna de arome, vin rece, combinații irezistibile, distracție și relaxare.

Ziua de pauză

Când te gândești la ziua de pauză, nu te gândi la o zi întreagă în care mănânci tot ce îți iese în cale. Alege o masă, dintre prânz și cină cel mai corect, în care să mănânci fără să te gândești la calorii, este momentul tău pe care îl meriți, mai ales dacă ai trecut de o perioadă în care ai reușit să te disciplinezi și această masă nu îți pune în pericol mesele din zilele următoare.

Cu ce-am trișat??

Cu de toate, am gustat din fiecare preparat adus la masă. Am luat din toate câte puțin, atât cât să îmi fac pofta și de ajuns cât să mă simt răsfățată. Nu am refuzat nici măcar vinul, iar deserturile concepute de Pastry chef Rareș Dinu nu ai cum să le refuzi!

Vă las mai jos seria de fotografii făcute: 

Întreg meniul își oferă posibilitatea de a trăi experiențe inedite, de neuitat, care te vor face să revii ori de câte ori îți dorești să experimentezi arome, texturi și combinații originale.

Dintre preparatele de top amintesc următoarele:

  • Saint Jacques cu sos
  • foie gras donburi
  • halibut
  • desert mousse ”scoarță de copac din ciocolată cu trufe”

Am luat câte o linguriță din fiecare desert:

  • cheesecake cu mago si papaya
  • panna cotta cu portocală
  • și deliciosul mousse de ciocolată cu trufe

Mă așteptam să fiu deranjată de un dulce prea puternic, dar am avut surpriza să descopăr niște deserturi perfect echilibrate din acest punct de vedere, cu tente răcoritoare.

Acestea fiind spuse, punct și de la capăt 🙂 

Cu drag, 

D

Related Post

CUM A FOST LA NUBA CAFE ȘI CE BUNĂTĂȚI AM ÎNTÂLNIT ÎN MENIU După o săptămână de vreme rea, ninsori, ploi și o toamnă-iarnă veritabilă, a venit vremea soarelui să își facă apariția. Noi am profitat de vremea bună pentru a vizita cea mai nouă locație din Dor...