Vineri, 28.iulie.2017, ziua 33 fără zahăr adăugat

De dimineața m-am accesorizat cu căști și am profitat de norișorii de pe cer pentru a alerga câteva minute, îmi era atât de dor de puțin sport în aer liber. Am făcut 10 minute alergare, apoi în 10 minute am lucrat picioarele și apoi am intrat în casă și am continuat cu abdomenul.

Așa bine mă simt chiar și după câteva minute de sport, este senzațional să începi ziua cu mișcare în aer liber, ai energie pentru toată ziua, atât de multă că nici cafeaua nu mai este necesară. Deși, dacă stau bine să mă gândesc, eu beau cafea doar pentru îmi place gustul și nu că m-ar ajuta în vreun fel. Ador să beau cafea…să o savurez, să stau la povești…

Să revenim totuși la activitățile de zi cu zi.

Am gătit mișto azi, aromat, un buchet de arome aș spune, combinații interesante, gustos, aspectuos și cel mai important, bineînțeles, fără zahăr adăugat.

ZIUA 33 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT:

Mic dejun: suc din frunze de țelină, 1 grapefruit, 1 lămâie, 1 bucată mică de ghimbir și 1 linguriță de pudră proteică din cânepă

Prânz: 1 castron cu ciorbă de văcuță, dreasă cu ou

Gustare: 1 felie pepene roșu

Cină: tocană cu fructe de mare și pește

Sucurile verzi presate la rece sunt o bună modalitate pentru a începe ziua cu un pahar bogat în vitamine și clorofilă.

Pentru prânz am gătit o minunată ciorbiță de văcuță în care am pus morcov, praz, păstârnac, țelină, dovlecel,roșii de grădină, mazăre congelată (cea din conservă are zahăr) ouă bătut, borș, leuștean și pătrunjel.

Nu pun aproape niciodată cartof în ciorba de văcuță, pun cartof doar la supele cremă sau la ciorba de legume.

Este una din ciorbițele pe care Alexia le apreciază, o cere de fiecare dată la restaurant, întotdeauna e mai bună în oraș decât acasă, dar se pare că astăzi am reușit să o mulțumesc.

Un alt buchet de arome am pregătit din fructe de mare și o bucată de crap de captură.

Am pregătit o tocană cu gălbiori, tentacule de calamar, creveți și file de crap, iar sosul a fost făcut din 4 roșii mari, zemoase. I-am mai adăugat usturoi și ceapă, iar la final am presărat pătrunjel proaspăt.

Am mâncat de era să nu mă mai opresc! Pentru că nu puteam lăsa sosul în farfurie, am folosit o felide crocantă de wasa. 

Cea mai bună metodă de a fi sigur că te hidratezi pe parcursul zilei este să ai mereu cu tine o sticlă cu apă. Ei bine, eu astăzi am făcut în dispenserul de 8 l un amestec de apă cu lămâie, mentă, portocală și rozmarin. Limonada pentru mine chiar nu are nevoie de miere, sunt mai bine de 5 ani de când nu mai beau limonada îndulcită.

Cu aceastpă ocazie vă las o vedere de pe biroul meu 🙂

Cu drag, la această oră târzie, iar m-a apucat ora 23, e totuși bine pentru o zi de vineri.

Merge însă și un tango discret, poate chiar mâine dimineață la cafea 🙂 

 

Related Post

ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...