Cu riscul de a mă repeta, trebuie să menționez și în această rețetă faptul că niște semințe extrem de mici, celebrele semințe de chia, conțin:

  • de cinci ori mai mult calciu decat laptele;
  • de trei ori mai multi antioxidanti decat afinele;
  • de trei ori mai mult fier decat spanacul;
  • de doua ori mai multe proteine decat orice alte boabe;

Budinca de chia este unul din cele mai simple deserturi pe care le-am preparat de-a lungul timpului, o gustare rapidă cu valori nutritive importante.

Astăzi am preparat o budincă pe care am distribuit-o în 3 pahare și pentru care am folosit 3 topping-uri diferite, pentru a vă arăta cât de simplu este să vă bucurați de un desert gustos și sănătos, fără vreun strop de zahăr adăugat. Desigur, pentru cine dorește, o linguriță de miere de albine poate oferi și mai multă savoare.

Simplu ca bună ziua:

  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri semințe de chia
  • ananas
  • zmeură
  • mango
  • mentă
  • sucul de la 1/2 lămâie

Laptele de cocos l-am amestecat cu sucul de lămâie și cu semințele de chia. Din amestecul obținut am distribuit în mod egal în 3 pahare și le-am lăsat la frigider pentru 30 de minute, timp în care semințele au început să se umfle și amestecul s-a legat.

În acest timp am pregătit topping-ul:

  • 1/2 mango tăiat cuburi
  • 1 felie de anans tăiat cuburi și amestecat cu mentă
  • zmeură proaspătă

Am adăugat fructele peste budincă și am lăsat la rece pe timpul nopții. Desigur, poate fi consumată imediat, dar mie mi se pare că se combină altfel aromele dacă le las un timp deoparte.

În ultimele zile am mâncat câte o  budincă la gustare, având două zile active la sală, cu antrenamente intese, astfel încât am avut grijă să mă hrănesc mai bine decât într-o zi obișnuită.

Acest tip de budincă este minunată și pentru a fi luată la birou, mai ales pentru cei ce sunt tentați să aibe permanent o gustare sățioasă.

Fulgii de cocos, bobițele de cacao, afinele sau piersicile sunt doar câteva din alte idei cu care îți poți pregăti un super desert delicios și fără zahăr!

Cu drag, 

D

Related Post

SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...
ZIUA 44 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Pare că am petrecut foarte mult timp în bucătărie pentru această zi, dar nu este deloc așa. O supă cremă este gata în 30 de minute, iar somonul la cuptor este gata în mai puțin de 20 de minute.Gus...
ZIUA 43 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT În fiecare zi pe care am prezentat-o pe blog am avut un echilibru, iar despre acest echilibru este vorba în tot ceea ce facem. Încerc să păstrez acest echilibru atât în ceea ce privește alimentația,...
ZIUA 41 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT În ziua 41 am mâncat pe unde am apucat, cam așa se poate traduce colajul mai sus prezentat. Dimineață am mâncat în vizită un mic dejun cu ouă, fasole păstăi și guacamole, destul cât să îmi acopere o...