MAȘINA DE FACUT PÂINE DE LA PANASONIC

Bijuteria aceasta a ajuns în bucătăria mea pentru a fi supusă unor teste și nu numai. Ea a răsărit cu scopul de  a mă elibera pe mine de altă muncă suplimentară, gen aluat de pizza sau gem proaspăt.

PIZZA FĂRĂ STRES PENTRU COPII MULȚUMIȚI

Când copilul intră în greva foamei și singurul lucru cu care îl vrăjești este pizza, te apuci să faci tot mai des, doar să știi că a mâncat ceva. Iar pentru că am descoperit ce minunăție de aluat iese din mașina de pâine, am încins cuptorul tot mai des în ultima perioadă, iar Alexia este foarte încântată de elasticitatea aluatului și de cât de ușor îl poate manevra singură. De fiecare dată când frământ eu aluat se întâmplă să ne mai supărăm, pentru că ea nu are răbdare să aștepte atât cât ar trebui, acum am scăpat de stres, iar timpul (chestia asta prețioasă pe care trebuie să o apreciem mai mult) l-am redus considerabil.

Cum procedăm noi două:

Îi las ingredientele la îndemână și îi spun cantitățile, le cântărim împreună, o las apoi să seteze mașina pe programul potrivit, iar imediat ce este gata ne apucăm de treabă. Eu pregătesc topping-ul, ea întide aluatul, de cele mai multe ori în formă de inimioară.

Dar, acesta este doar unul din programele care m-a impresionat la mașina de făcut pâine Panasonic.

Designul nu poate trece neobservat, un negru lucios combinat cu inox sunt o alegere elegantă în orice bucătărie. Mașina de făcut pâine este un adevărat prieten ce  încurajează consumul de preparate sănătoase, fără aditivi, folosind ingredientele alese de tine.

AM FĂCUT PRIMUL GEM FĂRĂ NICIUN FEL DE EFORT

M-a surprins și m-a captivat programul pentru gem, nu făcusem gem niciodată, nu sunt nici măcar curioasă cum se face pentru că nu mănânc decât foarte rar, dar cu mașina de făcut pâine chiar voiam să încerc. Am făcut un gem de caise, în care am adăugat o cantitate foarte mică de zahăr, 2 linguri de zahăr brun la 500 g caise proaspete.

Un program super inteligent și perfect mai ales pentru o seară în care vrei să îți surprinzi invitații cu niște deserturi 100 % naturale. Ce poate fi mai dulce și mai apetisant decât niște clătite pentru care să oferi un gem inedit. În amestecul de fructe merge adăugat puțin ghimbir ras. 

PANNETTONE

Un alt program care mi-a atras atenția și pe care l-am folosit este cel pentru acel cozonac al italienilor, pannettone, un mix apetisant cu mult unt, stafide, fructe confiate, lapte și făină albă. O felie de pannettone și o cană cu lapte, iar micul dejun poți considera că a fost servit.

Vă spun drept că nu am apucat să testez toate programele, le mai am de încercat pe cele de:

  • pâine fără gluten
  • secară cu semințe de chia și lămâie
  • pâine rustică
  • aluat pentru brioșe
  • compot

Când am apăsat prima oară butonul de START, mă întrebam și eu, dar și Alexia, dacă mașina funcționează. Este super silențioasă și aici compar cu un model de mașină pe care eu îl aveam de aproape 6 ani și care atunci când era în funcțiune se știa cel puțin la parterul blocului. (glumesc, nu chiar așa, dar în comparație discutând, panasonic este de departe o alegere excelentă)

În ceea ce privește instrucțiunile se utilizează foarte ușor, are afișajul foarte bine explicat, iar manualul cu rețete te ajută enorm. Tot ce ai nevoie sunt ingredientele, de restul se ocupă lady in black.

Principalele caracteristici:

  • senzor de temperatură,
  • dozator de drojdie
  • dozator de stafide și nuci
  • 17 tipuri de programe de coacere
  • cronometru digital pentru 13 ore

Dozatorul de stafide, nuci și alte topping-uri are grijă ca acestea să fie distribuite în mod egal și vărsate în cuvă exact atunci când trebuie.

Mașina vine dotată cu pahare dozatoare, linguriță dozatoare dar și două lame diferite, dintre care una este specială pentru făina de secară.

Dacă intenționați să achiziționați o astfel de mașină, cu siguranță recomandarea mea se îndreaptă către un model Panasonic, iar recomandarea nu vine doar din testele mele, mă refer și la alegererile pe care prieteni de-ai noștri le-au făcut pentru același brand, unii de curând, alții de ani de zile, iar mulțumirea lor îmi întărește ideea că este o alegere foarte bună.

Simplu ca bună ziua!

Cu drag, 

D

Related Post

TORT CU ÎNGHEȚATĂ ȘI ALTE IDEI RĂCORITOARE PENTRU ACEASTĂ VARĂ Cu ce tort puteam suprinde două pupeze mici și răfățate?Cam cu ce tort puteam merge eu la petrecerea nepoatelor mele dragi, mai ales când vorbim de 6 anișori, respectiv 9 ani. Normal, tortul de în...