Ziua 36 fără zahăr adăugat s-a cam  învârtit în jurul acestor culori, mov, roșu, muștar.

M-am folosit de anumite alimente gătite zilele treute pentru a prepara câte ceva rapid la prânz și cină. În week-end am copt o mare tavă de ardei kapia, preferații mei, pe care i-am făcut salată, i-am stropit cu ulei de măsline și sare, apoi am servit ca atare cu niște salată de vinete rămase tot din week-end.

Pe scurt meniul a fost format din 3 mese și două felii de pizza cu făină integrală din grâu:

Mic dejun: smoothie cu banană, pudră de cacao, mure și unt de arahide

Prânz: 3 ardei copți și 1 felie de wasa cu salată de vinete

Cină: quinoa (rămasă de ieri) peste care am adăugat câteva migdale, 1 avocado, câteva măsline kalamata și 2 ardei copți

Pentru că la nivel de familie s-a votat pizza, am pregătit un blat din făină integrală din grâu speltă, peste care am adăugat suc de roșii natural, porumb, șuncă de curcan, măsline și mozzarella. Asta este cererea copilului, m-am conformat și două felii am furat. Arăta prea bine, mirosea prea bine, iar eu eram probabil prea înfometată pentru că am sărit peste gustări.

Pentru smoothie am folosit 1 banană congelată, 1 lingură pudră de cacao, 1 lingură unt de arahide, 1 ceașcă cu mure și lapte de migdale.

Pentru că timpul a fost scurt între mic dejun și prânz, iar eu pentru că nu sunt nevoită să plec prea des de acasă și să mă obișnuiesc să iau gustările cu mine, am pregătit și o farfurie la foc automat care să îmi țină de foame pentru câteva ore bune. Nici prea foame nu îmi era, iar vinetele cu o felie de wasa sunt în general destul de consistente, am mai savurat și o salată de ardei copt, așa că prânzul a fost perfect.

Ajunsă acasă, știam că mai este o porție de quinoa de ieri, așa că am amestecat-o repejor cu câteva migdale, 1 avocado bine copt, 2 ardei din salată și câteva măsline kalamata.

Deși nu am apucat să fac poze, am devorat două felii de pizza și cred că blatul din făină integrală din grâu speltă a fost cea mai bună alegere făcută în ultima vreme la capitolul rețetele Alexiei. Feliile mele de pizza au fost doar cu sos de roșii, mozzarella și măsline.

Dincolo de mâncare, este sufletul…

În final, ziua mea a fost un amestec de sentimente, am zâmbit pentru o schimbare ce o așteptam de multă vreme, am zâmbit pentru bucuria pe care i-am făcut-o copilului meu, dar în tot acest timp sufletul mi-a plâns, de durere și  de frustare, pentru că aș fi putut da un telefon de la mulți ani, dar am închis ochii și mi-am amintit chipul senin și energic al unui vis pierdut, plecat prea repede departe de această lume încă frumoasă… love you, bro!

Pe mâine, 

D

Related Post

ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...