Ziua 36 fără zahăr adăugat s-a cam  învârtit în jurul acestor culori, mov, roșu, muștar.

M-am folosit de anumite alimente gătite zilele treute pentru a prepara câte ceva rapid la prânz și cină. În week-end am copt o mare tavă de ardei kapia, preferații mei, pe care i-am făcut salată, i-am stropit cu ulei de măsline și sare, apoi am servit ca atare cu niște salată de vinete rămase tot din week-end.

Pe scurt meniul a fost format din 3 mese și două felii de pizza cu făină integrală din grâu:

Mic dejun: smoothie cu banană, pudră de cacao, mure și unt de arahide

Prânz: 3 ardei copți și 1 felie de wasa cu salată de vinete

Cină: quinoa (rămasă de ieri) peste care am adăugat câteva migdale, 1 avocado, câteva măsline kalamata și 2 ardei copți

Pentru că la nivel de familie s-a votat pizza, am pregătit un blat din făină integrală din grâu speltă, peste care am adăugat suc de roșii natural, porumb, șuncă de curcan, măsline și mozzarella. Asta este cererea copilului, m-am conformat și două felii am furat. Arăta prea bine, mirosea prea bine, iar eu eram probabil prea înfometată pentru că am sărit peste gustări.

Pentru smoothie am folosit 1 banană congelată, 1 lingură pudră de cacao, 1 lingură unt de arahide, 1 ceașcă cu mure și lapte de migdale.

Pentru că timpul a fost scurt între mic dejun și prânz, iar eu pentru că nu sunt nevoită să plec prea des de acasă și să mă obișnuiesc să iau gustările cu mine, am pregătit și o farfurie la foc automat care să îmi țină de foame pentru câteva ore bune. Nici prea foame nu îmi era, iar vinetele cu o felie de wasa sunt în general destul de consistente, am mai savurat și o salată de ardei copt, așa că prânzul a fost perfect.

Ajunsă acasă, știam că mai este o porție de quinoa de ieri, așa că am amestecat-o repejor cu câteva migdale, 1 avocado bine copt, 2 ardei din salată și câteva măsline kalamata.

Deși nu am apucat să fac poze, am devorat două felii de pizza și cred că blatul din făină integrală din grâu speltă a fost cea mai bună alegere făcută în ultima vreme la capitolul rețetele Alexiei. Feliile mele de pizza au fost doar cu sos de roșii, mozzarella și măsline.

Dincolo de mâncare, este sufletul…

În final, ziua mea a fost un amestec de sentimente, am zâmbit pentru o schimbare ce o așteptam de multă vreme, am zâmbit pentru bucuria pe care i-am făcut-o copilului meu, dar în tot acest timp sufletul mi-a plâns, de durere și  de frustare, pentru că aș fi putut da un telefon de la mulți ani, dar am închis ochii și mi-am amintit chipul senin și energic al unui vis pierdut, plecat prea repede departe de această lume încă frumoasă… love you, bro!

Pe mâine, 

D

Related Post

ȘI AM SARBATORIT 3 LUNI FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT! Mi-AM FĂCUT ȘI CADOU. M-AM SCHIMBAT ȘI MI-E BINE AȘA!... În 26 iunie 2017, publicam acest articol și mă provocasem la 30 de zile fără zahăr adăugat. 30 de zile de jurnal cu meniuri zilnice. Am trecut de 30 și am continuat seria articolelor până la 60 de z...
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...