Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând să mânănc la cină. Mâncasem deja o supă de morcov la prânz și niște fâșii de vită, deci nu mai aveam de gând să mănânc tot carne, iar legumele nu mi-ar fi fost de ajuns pentru o singură masă.

Soluția de criză, niște creveți pe care întâmplător îi aveam în congelator și o mână de mazăre ce nu îmi lipsește niciodată din congelator.

Pregătisem creveții cu niște arome, dar pentru a fi  puși într-o supă ce îi place nepoatei mele. Voi reveni astăzi asupra planului inițial. 

ÎN URMĂTOARELE 5 MINUTE S-A ÎNTÂMPLAT ASTA

CREVEȚI CU GHIMBIR, USTUROI ȘI MAZĂRE CU MENTĂ ȘI UNT

Ingrediente:

  • 400 g creveți
  • 1 mică bucată de ghimbir
  • 3 căței de usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • 300 g mazăre
  • 30 g unt
  • câteva frunze de mentă tocate mărunt
  • sare
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Creveții i-am stropit cu 1 lingură de ulei de măsline, apoi i-am amestecat cu ghimbirul feliat împreună cu usturoiul feliat și câțiva fulgi de chili.

Am încins o tigaie antiaderentă în care am adăugat creveții și i-am lăsat pe foc iute pentru 2-3 minute.

Într-un alt vas am topit untul și am adăugat mazărea pe care am asezonat-o cu menta tocată, sare și un praf de piper. Îmi place să văd culoarea aprinsă a acesteia că rămâne intactă, așa că nu am lăsat-o pe foc mai mult de 5 minute.


Combinând ambele alimente, a ieșit această farfurie colorată:

Uite cât de ușor poți găti ceva simplu, gustos, aspectuos, dar cel mai important, foarte rapid!

Cu drag, 

D

Related Post

PASTE CU CIUPERCI ȘI CREMĂ DE COCOS Nu mă pricep eu să explic cum se fac pastele carbonara ca la carte, sau cele bolognese, dar am rețetele mele de acest gen care după părerea mea sunt cu mult mai simple, gustoase și cu o notă aparte....
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...