Când vine vorba de supă cremă nu cred că fac de două ori aceeași rețetă, cu excepția supei de legume pentru Alexia care conține fix aceleași legume de fiecare dată. Am fel și fel de arome pe care îmi place să le folosesc în diverse combinații și amestecuri de legume.

De exemplu, la această supă, pornisem de la ideea banală a unei supe de morcovi simplă, pe parcurs am ajuns la supă de morcov cu linte și asta doar pentru că nu mi se părea destul de nutritivă doar din morcov, iar cum lintea este o comoară bogată în proteine, de ce să nu o folosim.

Am mai spus-o și mă repet, supa cremă este o alegere minunată. Te poți juca cu ingredientele, dar și cu condimentele, iar opțiunile pentru topping te ajută să personalizezi de fiecare dată un bol cu supă.

Tipuri de topping: fâșii de parmezan, bacon crocant, ceapă caramelizată, nuci și semințe sau bucăți de pâine trase la tigaie cu oregano și ulei de măsline, iaurt.

Pentru supa de morcov cu linte e nevoie de:

  • 500 g morcovi
  • 150 g linte roșie
  • 1 ceapă
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/2 linguriță semințe de chimen
  • sare
  • 1 l apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • fulgi de chili

Mod de preparare:

Într-un vas de mărime medie am turnat uleiul de măsline și ceapa tocată, peste care am adăugat condimentele, am acoperit vasul cu capac și am lăsat timp de 1 minut la foc mare.

Am adăugat morcovul tăiat rondele, lintea clătită sub jet de apă rece. Am turnat apa peste toate ingredientele și am lăsat la foc potrivit să fiarbă pentru 20 de minute. Lintea fierbe repede, morcovul fiind tăiat rondele mai subțiri a fiert la fel de repede.

Cu un blender de mână am transformat toată supa într-o minunată cremă.

Pentru că am făcut în aceeași zi și o tigaie cu legume la cuptor, am folosit ca și decor mai mult, un morcov copt.

Cu un morcov copt, câteva frunze de pătrunjel și niște fulgi de chili, am pus pe masă una din cele mai bune combinații în ceea ce privește lintea roșie.

Poți găti bine, sănătos și delicios în doar 30 de minute!

LINTEA:

  • prin conținutul ridicat de fibre solubile, ajută la reducerea colesterolului și riscul apariției bolilor de inimă
  • este o sursă de proteină ideală pentru alimentațiile vegane și vegetariene
  • este o sursă excepțională de vitamine B, inclusiv vitamina B-6

Dincolo de toate aceste beneficii, lintea este un aliment foarte gustos!

Poftă bună!

Cu drag, 

D

Related Post

SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...
O CINĂ GATA ÎN 10 MINUTE Această farfurie a apărut după ce am gătit vreo 3 feluri de mâncare (pui la cuptor, legume la cuptor și supă cremă de morcov cu linte) dar am realizat că nimic din ceea ce făcusem nu aveam de gând s...
ZIUA 35 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ZIUA 35 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATCe paletă frumoasă de culori am pregătit în ziua 35!  Ce combinații interesante poți face cu doar câteva ingrediente pe care să le ai tot timpul la îndemână. Așa arată un...