Pare că am petrecut foarte mult timp în bucătărie pentru această zi, dar nu este deloc așa. O supă cremă este gata în 30 de minute, iar somonul la cuptor este gata în mai puțin de 20 de minute.

Gustarea cu ananas și nuci poate fi foarte simplu pregătită și pentru birou, iar în ceea ce privește supa, există niște recipiente speciale în care poate fi transportată. Am încurajat și încurajez pachețelul la birou, fiind cea mai sănătoasă alegere.

Pentru această zi tot ce am gătit a fost micul dejun (gata în 10 minute) și cina pentru care am stat efectiv în bucătărie doar 5 minute.

ZIUA 44 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Mic dejun: 2 ouă fierte + 1/2 dovlecel fript, 1 roșie și o wasa cu 2 felii de unt

Gustare: 1 felie de ananas (proaspăt, dacă mai era cazul să menționez) + câteva nuci pecan

Prânz: supă de morcov cu linte  și semințe de pin

Cină: somon sălbatic servit cu mazăre, avocado și conopidă crudă

Să zicem că nu ai timp să frigi dovlecelul dimineața, atunci o poți face cu o seară înainte atunci când pregătești cina, dacă nici atunci nu ai avut timp, poți înlocui dovlecelul și faci o salată de roșii cu castraveți. Ouăle sunt gata în mai puțin de 10 minute, dacă nu alegi varianta mult mai rapidă, înăbușite la tigaie. 

Supa de morcov cu linte este gata în 30 de minute.

Mă joc de fiecare dată cu varintele de topping. Astăzi m-au atras niște semințe de pin.

Întotdeauna mi-a plăcut combinația de anans și nuci, orice fel de nuci, mi se pare că se echilibrează perfect gustul și textura.

Mai ales pentru cei ce au tendința de a cumpăra prostioare cât sunt la birou, un castronel cu câte un fruct și un amestec de nuci și semințe este mereu potrivit pentru a te ține departe de alte tentații.

M-au trecut prin fața ochilor sute cu platouri de prăjturi pe vremea când lucram în birou, ca să nu mai zic câte invitații la punga cu covrigi am primit, la pătrățelul de ciocolată la fel. Multe, foarte multe, dar mereu am păstrat o distanță pentru că știu cât de ușor este să îți intre în obișnuință.

Cât de simplu este să pregătești această farfurie??

Am găst la Selgros somon sălbatic (congelat, normal) și am luat această bucată care arată foarte bine după cum se poate observa.

Am picurat niște ulei de măsline, sucul de la 1/2 de lămâie, un praf de sare și unul de piper. Am acoperit cu folie și am dat în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. În ultimele 5 minute am îndepărtat folia.

Mazărea congelată (pentru că cea din conservă are zahăr, am mai avut discuția asta) am gătit-o într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. În 2-3 minute este gata.

Am mai tăiat jumătate de avocado plus încă 2 buchete de conopidă crudă și cred că am reușit exact ceea ce aveam nevoie, o farfurie echilibrată.

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...