După 47 de zile de scris zilnic câte un articol, a venit momentul să decid ce fac în următoarele 5 zile de vacanță. Am decis greu, dar voi lăsa toate aceste zile pentru un articol mai complet despre o vacanță fără zahăr adăugat și despre cum putem avea o alimentație curată și atunci când nu suntem acasă.

Sunt mereu cu telefonul în mână, fie că încarc o poză în Instagram, un articol în facebook, fie că editez o fotografie sau scriu cuiva, tot mai des cu telefonul în mână și uneori se cere câte o pauză de la tot ceea ce înseamnă rețele de socializare. De aceea voi lăsa câteva zile totul deoparte și îl voi folosi doar pentru fotografii.

Am avut o zi aglomerată, dar asta nu mi-a afectat orele de masă.

ZIUA 47 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Mic dejun: smoothie cu mure, kale și avocado + 1 lingură iarbă de grâu

Gustare: 5 crackersi de secară cu brânză de caju

Prânz: salată de crudități cu brânză de caju și quinoa

Gustare: brânzică de vaci 20% grăsime cu 1 banană + 1 lingură de proteină naturală de cânepă și nuci pecan

Cină: tocană de gălbiori cu mămăligă

Pentru smoothie folosesc în jur de 4 frunze kale, în funție de mărimea lor. Îndepărtez partea fibroasă, le spăl foarte bine și le adaug în vasul blenderului. Adaug murele, jumătatea de avocado, iarba de grâu și  250 lapte sau apă.

Folosesc un blender de mână (MixSy) și pulsez până textura este una cremoasă.

Pentru brânza de caju am folosit:

  • 200 g caju (hidratat mimin 2 ore)
  • 150 ml apă
  • sare
  • 1 cățel de usturoi
  • piper
  • sucul de la 1/2 lămâie +/- după gust

Pentru a obține brânza de caju este foarte important ca nucile să fie hidratate minim 2 ore înainte. Se scurg de excesul de apă și se adaugă într-un blender împreună cu restul ingredinetelor.  Apa se adaugă în funcție de consistența dorită.

Se pulsează la viteză mare până când nucile se sparg complet și se tranformă într-o pastă cremoasă. Gustul se ajustează după preferință, mai multă sare sau piper, la fel și zeama de lămâie. Din rezultatul obținut am folosit și la gustarea cu crackerși de secară, iar o parte am folosit-o în salata de crudități. În rețeta de pe blog am folosit maioneză de caju, dar de această dată pentru că am avut brânzică am încercat o rețetă nouă.

Pentru salata de crudități (2 porții) am folosit:

  • 2 buchete conopidă
  • 2 morcovi
  • 1 sfeclă mică
  • 1/2 țelină (mică)
  • 100 g quinoa

Am pus quinoa la fiert și m-am ocupat de salată. Conopida am tocat-o, iar restul ingredientelor le-am dat pe răzătoare și le-am amestecat cu brânza de caju.

Când quinoa a fost gata, am adugat-o peste salată și gata prânzul. Domnul B s-a arătat la fel de încântat de această combinație.

Înainte de a pleca la sală mi-am făcut un bol cu 250 ml brânzică de vaci (20% grăsime) 1 banană, câteva nuci pecan și 1 lingură de proteină naturală de cânepă.

De fapt și de drept intenționam să fie cina, dar când m-am întors acasă tot am mai mâcat ceva după efort.

Nu știu cum se vede la voi poza asta, dar pot să vă spun că este una din combinațiile din care Alexia a gustat pentru că i s-a părut interesantă, iar Alexia este un copil cu pretenții incredibile la mâncare.

Având și nepoata în vizită, o altă apariție în ale preferințelor culinare, am tot încercat să găsesc idei de mâncăruri care să o atragă. Una din combinațiile ei preferate (spre disperarea Alexiei car enu suportă mirosul) este mămăliga cu brânză. Combinație apreciată și de Domnul B. Eu luasem destulă brânză pentru azi așa că am furat o lingură de mămăligă ce am mâncat-o cu cele două linguri de tocană de gălbiori care mai era în frigider.

Tocana de gălbiori o fac foarte simplu

Am avut nevoie de:

  • 400 g gălbiori
  • 3 roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1 bucată mică de ghimbir (opțional)
  • sare
  • piper
  • cimbru

Cum se face?

Gălbiorii se spală foarte bine sub jet de apă rece pentru a curăța toate impuritățile. Eu după ce îi spăl, îi iau pe cei mai mari și în tai în bucăți mai mici, pe restul îi las întregi.

Încing 2 linguri de ulei de măsline sau o bucată de unt, adaug usturoiul și ghimbirul, apoi gălbiorii. Îi țin pe foc potrivit cam 5-7 minute, timp în care toc roșiile. Pun roșiile cu tot cu coajă și las să clocotească 15-20 de minute.

Am mâncat tocana și cu mâncarică de pipote și inimi, dar și simplă sau cu mămăliguță cum s-a întâmplat astăzi.

Acestea fiind spuse vă doresc o minivacanță minunată, ponderată și energică  🙂 

Dacă îți place ceea ce scriu mă poți susține distribuind acest articol și prietenilor tăi! 

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...
CLĂTITE CU CÂNEPĂ, IAURT DE CAPRĂ ȘI AFINE Niște clătite verzi dorește cineva? Verzi și low carbAstăzi m-a trăznit să fac niște pancakes altfel decât în mod obișnuit, servite cu iaurt de capră și câteva afine.Rețeta face parte exact din ...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...