Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?

Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de dovlecel. L-am dat repejor pe răzătoare, l-am scurs de excesul de lichid și în 10 minute aveam  gata 7 chiftele generoase și delicioase.

De fapt și de drept, era prima zi după cele 5 libere, așa că nu aveam chef să gătesc mare lucru, dar în același timp nu aș fi mâncat salată ca să ne înțelegem.

Pentru o astfel de farfurie nu e nevoie de cine știe ce ingrediente.

Ai nevoie de:

  • 1 dovlecel mare sau 2 mai mici (450 grame în cazul meu)
  • 3 ouă
  • 1 lingură și jumătate de făină de cocos
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță turmeric (opțional)

Mod de preparare:

  1. Dovlecelul l-am dat pe răzătoare, apoi l-am scurs bine de excesul de lichid.
  2. Separat am bătut ouăle în care am încorporat făina de cocos, sarea, piperul și în cazul meu pudra de turmeric.
  3. Am turnat amestecul peste dovlecel și am amestecat cu o furculiță.
  4. Din amestecul obținut am format chiftele mai mari ca dimensiune pe care le-am călit într-o lingură de ulei de măsline, folosind o tigaie antiaderentă. Pentru mai multă aromă se poate folosi uleiul de cocos. 
  5. Am lăsat câte 2 minute pe fiecare parte, la foc moderat.
  6. Am servit minunățiile cu salată de baby spanac, wasa și brânză de caju. 

Se pot servi cu sos de iaurt sau orice altă cremă de brânză. Eu am ales varianta vegană pentru că o aveam deja făcută.

A mâncat chiar și Domnul B, cel ce considera orice altă chiftea vegană o adevărată blasfemie. Pentru el singura chiftea adevărată rămânea cea din carne. Dar iată că se mai schimbă omul sau cel puțin încearcă.

Poți pregăti și pachetul pentru birou cu două astfel de chiftele și o mână de frunze puse într-o caserolă. #tucemanancilabirou.

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
SNICKERS RAW VEGAN În week-end am fost acasă și bineînțeles că am mai discutat cu mama subiectul #fărăzahăradăugat. Ce mai gătim, ce mai mâncăm, ce mai cumpărăm. De aici am ajuns la subiectul deserturi!Ce deserturi ...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...