Niște clătite verzi dorește cineva? Verzi și low carb

Astăzi m-a trăznit să fac niște pancakes altfel decât în mod obișnuit, servite cu iaurt de capră și câteva afine.

Rețeta face parte exact din categoria ”ce să mai pregătesc rapid la micul dejun” din week-end, dar să fie diferit, să nu fie caloric, să aibe gust, să fie și desert. Da, știu, am multe pretenții, așa am fost crescută și nu cred că o să mă schimb vreodată.

Ideea este că am făcut chestiile astea pe care le-am devorat și mi s-au părut o combinație foarte mișto pe care cu siguranță o voi repeta de acum înainte.

Ingrediente:

  • 3 albușuri de ou
  • 1 lingură de pudră proteică de cânepă
  • 1 lingură făină de cocos
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 banană, pasată cu furculița
  • 1 lingură lapte vegetal
  • 1 linguriță ulei (eu am folosit de măsline)

Mod de preparare:

  1. Albușurile le-am bătut bine de tot într-un castron, iar într-un alt castron am amestecat alimentele uscate peste care am adăugat laptele și albușurile bătute.
  2. Compoziția am lăsat-o două minute deoparte.
  3. Într-o tigaie antiaderentă am picurat uleiul de măsline și apoi am adăugat câte o lingură consistentă cu compoziție (în total 3).Depinde cât de mari le doriți, eu am făcut niște mini-pancakes, dacă le lăsași mai micuțe vor ieși lejer 4 bucăți frumoase.
  4. În tigaie le-am lăsat la foc moderat câte 1 minut pe fiecare parte.
  5. Le-am servit cu topping de iaurt de capră și afine.

Merg și mai bine cu:

  • iaurt grecesc sau
  • brânzică dulce
  • bobițe de cacao
  • zmeură
  • fulgi de cocos

Depinde de preferințe!

Nu vă așteptați să fie chiar un desert irezistibil, proteina de cânepă are un gust destul de ciudat, trebuie să fii obișnuit cu gustul ei. Ce să zic, a gustat și Domnul B, a conchis că sunt interesante dar pentru el nu sunt suficient de dulci.

Eu le-aș face și în loc de pâine la petreceri, servite ca aperitiv cu diverse salate (de vinete, sau de ce nu salată de icre).

Vă las aici ceva drăguț dintr-un playlist de pe la sală

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...