Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!

Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de caniculă, mai cu o furtunică, o vacanță, o plimbare, a trecut și vara anului 2017. Vara este cel mai generos sezon în ceea ce privește fructele și legumele, iar aromele ce se nasc în bucătărie sunt de neuitat.

Am avut o vară foarte interesantă în ceea ce privește alegerile mele, iar în urmă cu 55 de zile s-a născut un proiect de suflet intitulat jurnal fără zahăr adăugat.

În cadrul jurnalului se regăsesc cele mai multe rețete și idei pentru vară, pentru că unul din principiile pe care le am este alegerea ingredientelor de sezon.

Alte idei apetisante de care vă puteți bucura cât încă mai avem ingrediente de calitate:

1.TAGLIATELLE CU SOS PESTO

Busuiocul din balcon mă invită destul de des să îl folosesc în bucătărie, iar sosul pesto este cu adevărat o explozie irezistibilă de arome!

2. Shakshuka! Ouă gătite în sos aromat de roșii plus alte minuni

Shakshuka este rețeta pe care oricine trebuie să o încerce măcar o dată.  Ouă gătite în sos de roșii și condimente.

3.GAZPACHO, SUPA VERII ȘI A CELOR CE NU ȘTIU SĂ GĂTEASCĂ

Roșii, castraveți, busuioc și alte arome se pregătesc pentru a fi procesate la rece pentru cea mai  gustoasă supă de vară.

4. DOVLECEI UMPLUȚI CU QUINOA 

Am o slăbiciune pentru dovlecei, poate pentru că îmi amintesc foarte mult de copilărie și de zilele de vară în care o rugam pe mamaia să îmi facă câte o farfurie de dovelcei pane și nimic altceva. Dovlecel umplut nu am mai făcut până acum, iar pentru că m-am decis să încerc, umplutura de quinoa s-a potrivit de minune cu ceea ce îmi doream să obțin.

5. VINETE LA CUPTOR

În varianta cu brânză sau în varianta simplă, doar cu sare, piper, oregano și ulei de măsline, vinetel la cuptor sunt o încântare pentru papilele gustative.

6.VINETE PARMIGIANA 

Nu degeaba se spune că bucătăria italiană este cea mai plină de savoare, iar cele mai banale ingrediente sunt puse în valoare în combinații senzaționale, folosind arome simple.

7. CHEC CU FĂINĂ DE COCOS ȘI AFINE 

Un chec interesant (în care am folosit minunatele afine), fără sentiment de vinovăție și cu conținut scăzut de carbohidrați, având ca bază rețeta clasică de pâine.

8. HUMUS CU BUSUIOC

Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă de lămâie și ulei de măsline de o calitate superioară, sunt ingredientele de care m-am folosit de această dată.

9. SUPA DE ROȘII CU BUSUIOC 

În această variantă am pus toate legumele într-o tavă, le-am copt, apoi am finalizat supa.

10. ÎNGHȚATA RAW CU FRUCTE DE PĂDURE

Cel mai simplu și rapid desert cu care puteți impresiona orice musafir, dacă puneți o lingură cu miere de albine vă garantez că nu veți greși cu această alegere.

Acestea fiind spuse ne pregătim de următorul sezon și de noi arome în bucătărie.

Cu drag, 

D

Related Post

PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...