ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Astăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturile au fost mai prietenoase și numai bune cât să luam masa afară.

Eu nu doar că nu am voie să mă expun la soare, dar am ajuns să mi se pară irespirabil atunci când temperaturile sunt prea ridicate, iar perioadele în care aleg o terasă sunt fie la începutul verii, fie spre final, în orice caz, când sunt seri răcoroase.

CÂND ȚI-E DOR DE GRECIA

Există în București un loc care ne amintește de Grecia ori de câte ori îi trecem pragul, un loc unde ne-am simțit bine de fiecare dată, iar din punct de vedere culinar este o adevărată încântare să iei masa la Meze Taverna.

Tot astăzi am experimentat și niște pancakes verzi cu proteină naturală de cânepă, pentru care am scris rețeta aici.

Cu o zi înainte nu mi-a fost foarte bine, dar am povestit motivul în ziua 54, așa că astăzi parcă am simțit nevoia să recuperez, așa că am avut parte de niște alegeri apetisante pe tot parcursul zilei.

Mic dejun: oatmeal cu turmeric și nectarină

Gustare (de după antrenament): pancakes cu proteină de cânepă, iaurt de capră și afine

Prânz: salată cu baby spanac, morcov, caju, snițel de pui, roșii și castraveți

Cină: hamsii prăjite, două tentacule de caracatiță la grătar cu humus, salată verde și cartofi prăjiți + un vin roșu sec

Pentru acest mic dejun am folosit rețeta de bază din prima zi fără adăugat, rețeta cu care a început acest jurnal, doar că în loc de meură am folosit o nectarină.

Dacă ajungi la Meze nu ai voie să ratezi aceste hamsii, noi am împărțit amândoi această farfurie, dar aș merge a orice oră să mănânc asemenea bunătăți. Mi se par perfecte, ușor crocante, sărate atât cât trebuie, puțin acrișoare, geniale!

Cam așa s-a prezentat dezmățul de zâmbătă seara, unde am introdus o farfurie de cartofi prăjiți pentru toată familia.

Caracatița dar și calamarul cu susan sunt un must în momentul în care vă apucați să comandați din meniu.

Să nu uităm să închinăm un pahar de vin în cinstea noastră și în cinstea fiecărui moment frumos pe care îl trăim! Am început să mă bucur mai mult de toate lucrurile minunate din viața mea și de fiecare experiență pe care o trăiesc. Din tot ceea ce trăim avem ceva de învățat, cu bune, cu rele, iar pentru fiecare lecție primită mă simt recunoscătoare.

Într-un final nu vom regreta decât ocaziile minunate de care nu am profitat, temerile pe care nu ni le-am înfruntat și riscurile pe care nu ni le-am asumat! (Robin Sharma- Călugărul care și-a vândut ferrari-ul)

Cheers! 

Cu drag, 

D

Related Post

CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 56 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, UN MENIU ORIENTAL ȘI O CLASĂ DE BAG BOXING ELECTRIZANTĂ O zi de Duminică în familie, cam asta a fost ziua 56 fără zahăr adăugat! Ziua a început cu obișnuitul mic dejun luat în balcon, două cafele savurate în liniște și planuri noi pentru blog, pe care în...