Am multe zile în care mă trezesc în bucătărie fără să știu ce vreau să fac, iar de cele mai multe ori se întâmplă cele mai mișto chestii! Astăzi a fost una din acele zile. 

Sunt puțin activată pe modul deserturi fără zahăr adăugat, probabil ultimele zile de vară sunt vinovate, de aceea încă vreau să văd aceste culori prezente în bucătărie.

O tartă cu fructe de pădure și lămâie, asta îmi propusesem, o tartă low carb, cu blat din făină de migdale. M-am apucat de treabă și am făcut crusta, doar că la final nu am fost mulțumită de ceea ce am scos din cuptor și am făcut o schimbare rapidă de planuri! Nu voiam o tartă urâtă, voiam un desert aspectuos, un desert care să îmi atragă privire și să îmi răsfețe papilele gustative.

Interesul cititorilor pentru aceste rețete a început să fie în creștere, comparând cu rețetele de acum doi ani care nu prezentau niciun fel de interes. Se pare că din ce în ce mai mulți oameni acceptă ideea că zahărul este un aliment nociv și faptul că el se află peste tot, în toate alimentele din comerț, trebuie făcută ordine în lista de cumpărături și redusă cantitatea.

Acest tip de desert este o soluție bună dacă ai început să renunți la dulciurile din comerț

Pentru 6 porții am folosit:

  • 180 g făină migdale
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1/4 linguriță sare de mare
  • 1 ou

Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 300 g fructe de pădure

Mod de preparare:

V-am spus că inițial voiam tartă, că am ajuns la aceste borcane senzaționale, asta este partea a doua, dar chiar și așa este nevoie de blat, pentru a fi un desert low carb.

Am mixat făina de migdale cu oul și sarea pentru 30 de secunde, la final am adăugat uleiul de cocos și am pulsat blenderul din nou pentru câteva secunde.

Compoziția obținută, am modelat-o într-o bilă, am lăsat-o la rece pentru 20 de minute, apoi am întins-o într-o formă de tartă și am copt aluatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10 minute.

A ieșit această crustă de care eu nu am fost încântată, așa că am mărunțit-o fără remușcări și am transformat-o în firimituri, exact așa cum aș fi făcut dacă puneam biscuiți.

 

Firimiturile le-am distribuit în borcanele mele preferate pentru deserturi și m-am apucat de cremă. 

Am folosit un mix de zmeură și mure pe care l-am amestecat cu crema de mascarpone. Pentru a omogeniza compoziția am folosit un blender.

Fructele nu erau foarte dezghețate, așa că am obținut exact un fel de înghețată pe care o pregătesc destul de des.

Trebuie să menționez că dacă vrei să îndulcești desertul îi poți adăuga 1 banană.

Ideal este să servești desertul imediat ce ai finalizat crema sau folosești fructe proaspete și nu congelate cum am făcut eu, fie să păstrezi desertul în congelator și îl scoți cu 30 de minute înainte de a fi servit.

Ca topping poți folosi:

  • fructe de pădure
  • fulgi de cocos
  • bobițe de cacao
  • polen crud

Cu drag, 

D

Related Post

ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
3 REȚETE DE BUDINCĂ CU SEMINȚE DE CHIA Cu riscul de a mă repeta, trebuie să menționez și în această rețetă faptul că niște semințe extrem de mici, celebrele semințe de chia, conțin:de cinci ori mai mult calciu decat laptele; d...