O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am servit-o cu nuci și fulgi de cocos. O altă rețetă de budincă ciocolatoasă, dar fără zahăr, am mai scris AICI. 

ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT

Mic dejun: budincă de chia cu lapte de migdale și nectarină

Gustare: 1 nectarină

Prânz: tagliatelle cu sos pesto 

Cină: budincă de cartof dulce

Budinca de chia rămâne cel mai practic mic dejun pe care îl pregătești în 2 minute, de seara, îl lași la rece și îl servești dimineața. Nimic mai simplu.

În funție de sezon alegi alt topping și tot așa.

Pentru prânz m-am gândit la tagliatelle cu sos pesto, preferatele mele, singurele paste pe care nu le refuz, datorită  busuiocului pe care îl ador și îl folosesc de fiecare dată când am ocazia. Trebuie să zic că anul acesta am avut cel mai frumos busuioc în balcon și am profitat de el.

Pentru budinca de cartof dulce am folosit un cartof la 450 de grame pe care l-am gătit la aburi, apoi l-am amestecat în blender împreună cu:

  • 200 ml lapte de migdale
  • 1 lingură pudră de cacao
  • 1 praf nucșoară
  • 1/2 mango
  • 1 banană

Am amestecat până ce am avut o compoziție cremoasă și delicată pe care am stocat-o în borcane ermetice și am ținut-o la frigider pe timpul nopții înainte de a fi servită.

Un deliciu!

 

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PROBABIL CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE QUINOA Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar acea...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...