În week-end am fost acasă și bineînțeles că am mai discutat cu mama subiectul #fărăzahăradăugat. Ce mai gătim, ce mai mâncăm, ce mai cumpărăm. De aici am ajuns la subiectul deserturi!

Ce deserturi pregătim atunci când ne este poftă de ceva dulce?

Am avut mereu o slăbiciune pentru dulciurile raw și de fieare dată când am avut ocazia să-mi cumpăr un dulce vegan nu am stat pe gânduri. Am și câteva rețete pe blog, doar că neavând prea mulți amatori în preajma mea, am făcut doar așa la câte o ocazie specială.

Îmi propune mama să facem o prăjitură vegană, așa că m-am dus la cumpărături să iau toate nucile, aromele și restul ingredientelor pentru a face un cheesecake.

Pentru că de la o poza s-a declanșat nebunia pe facebook și toată lumea a cerut rețeta, ei bine am avut câteva poze făcute acasă și am scris pentru voi rețeta acestui cheesecake vegan.

Ce am făcut până la urmă??

SNICKERS RAW VEGAN

Ingrediente pentru blat:

 • 200 g curmale (hidratate timp de 8 ore în apă)
 • 100 g alune (fără sare)
 • 1 lingură pudră de cacao
 • 1 praf scorțișoară

Ingrediente pentru cremă:

 • 300 g nuci caju
 • 3 linguri unt de arahide  + încă 2 linguri
 • 3 linguri  miere de albine
 • 100 ml lapte (neîndulcit)
 • 1 linguriță vanilie
 • 2 linguri pudră de cacao
 • alune pentru decor

+

Glazură de ciocolată.

Mod de preparare:

Pentru blat dar și pentru cremă este nevoie de un timp îndelungat în care curmalele și nucile caju să se hidrateze. În general eu prefer să le las pe timpul nopții, însă dacă trebuie grăbit procesul de preparare atunci folosește apă caldă. În aproximativ 6 ore se vor hidrata de ajuns cât să te apuci de treabă.

Pentru blat se combină ingredientele și se omogenizează cu un blender, eu am folosit unul de mână (mama are în bucătărie tot un MixSy de la Zepter). Se amestecă ingredientele până se formează o pastă bine legată.

Am transferat compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili și am distribuit-o uniform pe toată suprafața. Forma se ține la frigider până când este gata crema.

Pentru a prepara crema am împărțit nucile caju în două castroane, având aceeași cantitate în fiecare din ele.

Într-un castron am adăugat cele 3 linguri de unt de arahide, 1 lingură și jumătate de miere de albine, 50 de ml lapte de migdale și vanilia.

În cel de-al doilea castron am adăugat 2 linguri unt de arahide, 1 lingură și jumătate miere de albine, 2 linguri pudră de cacao și restul de lapte.

*Dacă compoziția mai cere lichid se mai poate adăuga 1-2 linguri de lapte de migdale cât să fie o compoziție cremoasă și legată, dar nu moale. 

Pentru a obține o cremă bună e nevoie să fie amestecată la blender timp de 5-7 minute.

Am scos tava și am adăugat primul strat de cremă, apoi amestecul ciocolatos peste care am presărat câteva alune și o improvizație de glazură.  Pentru glazură merge rețeta de ciocolată vegană de AICI. (eu am adăugat glazura îninate de a introduce tava la rece, dar în mod normal se adaugă când tortul este scos din congelator)

Acasă nu am avut ulei de cocos, dar am amestecat două linguri de cacao cu 2-3 linguri de lapte, le-am încălzit într-un ibric și când s-a răcorit bine am turnat amestecul peste tort. Deși recomand clar rețeta de ciocolată vegană făcută cu lapte de cocos și pudră de roșcove.

Tortul se lasă la congelator pentru minim 1 oră sau pe timpul nopții (având grijă să fie scos cu 30 de minute înainte de servire)

Cam asta s-a întâmplat de o simplă discuție de sâmbătă dimineața la cafea cu mama!

Și uite așa am trecut de la proaspăt scos din cuptor la proaspăt scos din congelator :)))

Snickers vegan, anyone?

Cu drag, 

D

Related Post

BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
ZIUA 53 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT După 5 zile în care nu am gătit nimic, 5 zile de pauză de la blog și de la telefon, 5 zile doar pentru mine și ai mei, iată că a venit momentul în care să îmi reiau ritmul obișnuit. Cel puțin așa in...
CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
5 ZILE DE VACANȚĂ FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aveam nevoie de câteva zile libere și câteva momente de odihnă, iar 15 august a fost o ocazie minunată să planificăm o scurtă ieșire la munte. Prima întrebare a Domnului B a fost dacă îmi iau lapto...