Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a fost vorba de o colivă făcută după o rețetă veche de 140 de ani. Nu puteam pleca de acolo fără să descopăr combinația de arome folosită pentru acest preparat.

Îm altă ordinde de idei, cele 60 de zile fără zahăr adăugat au trecut mai repede decât m-aș fi așteptat! 

Mic dejun: smoothie cu mure, semințe de chia și lapte de quinoa

Prânz: cartof dulci la cuptor și guacamole

Cină: saramură de pește reinterpretată, salată de linte cu roșii și fasole verde, muschi de porc cu piure de morcovi și bacon crocant și un strop de colivă

Întotdeauna iau un mic dejun light atunci când știu că urmează sa mănânc mai consistent la următoarele mese. Așa am ales un smoothie simplu din mure, 250 ml lapte de quinoa și 1 linguriță de semințe de chia.

Pentru prânz am făcut o tavă de cartofi dulci la cuptor, stropiți cu zeamă de lămâie și oregano, pentru care am făcut un guacamole.

Dintr-un cartof dulce întreg (450 de grame)  am mâncat jumătate deși din cartoful dulce este cel mai greu să te oprești.

La cină a urmat dezmățul!

Ou poșat cu spumă de țuică și praf de bacon.

O altfel de saramură de pește. Saramura acee pe care nu o mai poți uita niciodată, una din cele mai bune pe care am avut ocazia să o mănânc până acum.

Mușchi de porc cu bacon și piure de morcov cu ghimbir. Eu am dat la o parte gemul de prune care era pus deasupra fiecărei bucăți de carne.

Salată de linte cu fasole verde, pătrunjel și roșii. Genul de salata pe care nu o refuz niciodată.

Aici am rețeta unei salate asemănătoare pe care am asociat-o cu friptură de miel.

În toate aceste zile am scris despre cum poți jongla cu alimentele pentru a te bucura de mese copioase având grijă la produsele periculoase care conțin forme de zahăr adăugat. Zahărul acela care se afla în marea majoritate a produselor procesate și pe care noi îl putem ține sub control atunci când alegem să gătim și să ne pregătim singuri fiecare fel de mâncare.

Prefer să savurez un desert o dată la ceva timp decât să consum zilnic alimente bogate în zahăr fără niciun beneficiu.

AICI se găsește fiecare zi din jurnal.

Cu drag, 

D

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
CE AI SPUNE DE UN OU SCUFUNDAT ÎN SOS DE ȚUICĂ SAU O PORȚIE DE COLIVĂ CU CIOCOLATĂ? Zilele trecute am ajuns la un eveniment culinar ce a adus în farfuriile noastre o parte din bucătăria românească într-o altă abordare. O abordare contemporană bazată pe ingrediente locale și de sezo...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...