Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!

Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:

  • Vitamina C
  • B6
  • Vitamina D
  • magneziu și
  • potasiu.

Este de departe o legumă versatilă, iar în ceea ce privește alegerile mele pot spune că l-am folosit atât în supe, smoothie-uri, cât și în deserturi precum budinci sau clătite americane.

Cartoful dulce este bogat fier și ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic. Același cartof delicios este și o sursă minunată de magneziu, astfel că, dacă treci printr-o perioadă solicitantă, poți alege cartoful dulce pentru suplimentarea magneziului din organism.

Culoarea portocalie este semn că are un conținut ridicat de betacaroten, un puternic antioxidant.

La o simplă căutare pe blog, folosind cuvântul cheie ”cartof dulce”, vei descoperi că am câteva rețete pe care le-am tot repetat. Astăzi am ales cartfoful dulce la cuptor cu lămâie și usturoi, pe care l-am servit cu guacamole.

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce
  • 1 linguriță oregano
  • sare
  • 2-3 linguri zzeamă de lămâie (după gust)

AICI este și rețeta de guacamole.

Mod de preparare:

Am preîncălzit cuptorul la 200 de grade pentru început.

Cartoful dulce l-am tăiat în bastonașe nici prea subțiri, nici prea groase, apoi le-am împrăștiat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ideal este să nu se suprapună.

Am stropit cu zeama de lămâie, 2 inguri de ulei de măsline, sare și oregano.

Am lăsat tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute și i-am întors la jumătatea timpului. (în funcție de cuptor timpul poate varia). Fiind bastonașe mai subțiri  se vor pătrunde mai repede.

Cât au stat cartofii la cuptor am pregătit un strop de guacamole și cam acesta a fost prânzul într-o frumoasă zi de vară.

Cu drag, 

D

Related Post

Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
CONOPIDĂ CU TURMERIC, CARTOF DULCE, BRÂNZĂ FETA ȘI RODIE Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.După ce am fost plecată două zile ...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...