Știu că mereu am pus rețetele individuale, dar meniurile mi se par mai complete și mai simplu de înțeles atunci când vine vorba cum să combinăm corect alimentele.

După ce am fost plecată două zile la munte, iar mi-am dat peste cap alimentația și programul pe care îl am în mod normal atunci când sunt acasă. Nici nu mă stresez din acest punct de vedere, vacanțele sunt pentru a ne relaxa și pentru a ne încărca cu energie pozitivă, în niciun caz pentru a ne frustra cu interdicții.

Indiferent că plec două zile sau mult, atunci când revin îmi reiau alimentația mea. Aceasta este o farfurie pe care o ador și pe care nu aș putea să o refuz niciodată.

Conopidă super aromată cu turmeric, cartof dulce, brânză feta, rodie și rucola

Ingrediente pentru două porții:

  • 1 cartof dulce
  • 1/2 conopidă mică
  • brânză feta
  • rucola
  • rodie
  • fulgi ardei iute
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

CONOPIDA

Buchețelele de conopidă le-am tăiat pe jumătate și le-am presărat cu praf de turmeric, apoi le-am așezat într-un vas de frigere, fără adaos de ulei, și le-am gătit la foc mic timp de 10 minute (dar le-am întors la jumătatea timpului).

În același timp am pregătit cartoful dulce. 

Cartoful dulce l-am tăiat în cuburi, iar în tigaie am combinat 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de apă peste care am adăugat bucățile de cartof. Am lăsat focul la mic spre mediu, am acoperit vasul cu un capac și am lăsat pentru aproximativ 20 de minute, timp în care am amestecat de 3 ori.

Aroma senzațională pe care o are conopida este pur și simplu minunată, iar aceasta se îmbină de minune cu aroma cartofului dulce și cu restul ingredientelor.

În loc de pâine am folosit baghete de morcov crud, iar frunzele de rucola și rodia au fost ingredientele secrete din aceasta farfurie, acele ingrediente care au dat o notă aparte.

Poți folosi baby spanac în loc de rucola, sau valeriană, dar nu renunța la rodie și brânza feta!

Bucătăria este despre imaginație, despre cum te poți rupe de alte probleme și cum te poți juca cu aromele și culorile preferate.

Bucătăria îmi este terapia sufletului meu și faptul că pot da mai departe aceste idei nu face decât să îmi întărească ideea ca acest blog a fost exact ceea ce aveam nevoie.

Cu același drag, 

D

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...