Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittata

Mi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme și ingredientele s-au așezat mai bine. Cel puțin în cazul acestei alegeri cu zucchini, pot spune că a fost mult mai gustoasă după ce am lăsat-o deoparte câteva ore înainte de a servi.

Frittata este interesantă mai ales atunci când folosești o combinație de legume, în general resturi. De la ardei gras, ciuperci, ceapă, vinete, dovlecel, spanac sau cartofi, frittata este bună orice ai alege să folosești.

Eu pentru astăzi am folosit 2 zucchini frumoși, un strop de brânză cheddar și ouă organice, însă tehnica de gătire a fost secretul meu pentru o frittata în care am păstrat aromele și nutrienții.

Am folosit un vas de frigere din colecția Zepter. De ce acest vas? 

Diferența o face baza vasului, ea este acutermă, dar mai subțire decât în mod normal, pentru a acumula și mai rapid caldura. Modificarea a fost special concepută pentru a îmbunătăți performanța vasului de frigere. Suprafața interioară cu modele piramidale garantează că alimentele nu se vor lipi. Spre deosebire de tigăile obișnuite, vasul de frigere Zepter este realizat printr-o tehnologie denumită URA (Ultimate Resistant Application Technology) care face ca oțelul inoxidabil special să aibă proprietăți antiaderente (prin suplimentarea concentrației de atomi de crom, dublandu-i resistența), dar fără a modifica alimentele.

Să vă povestesc cum am făcut eu această frittata și care sunt ingredientele de bază:

Ingrediente:

  • 2 zucchini mărime mică-medie
  • 1 ceapă mică
  • 6 ouă
  • 100 ml smântână lichidă
  • 50 g brânză cheddar
  • un praf piper
  • un cub unt

Mod de preparare:

Zucchini l-am dat pe răzătoare, ceapa am tocat-o mărunt, brânza cheddar și ea tot pe răzătoare, iar ouăle le-am bătut bine împreună cu smântâna.

Am plasat vasul de frigere pe sursa de căldură și am adăugat ceapa tocată împreună cu zuchhini. Am lăsat legumele la foc moderat pentru 5 minute, apoi am adăugat un cub de unt (20 de grame).

Am amestecat ouăle cu brânza cheddar, apoi am turnat amestecul peste legume și am acoperit vasul cu capac, dar am lăsat focul la mic. După 15 minute am desprins marginile cu o spatulă pentru a mă asigura că nu rămâne ou crud la mijloc. Am acoperit vasul din nou și am lăsat încă 15 minute.

Când indicatorul capacului a ajuns la finalul zonei verzi, atunci am știut că preparatul meu este gata, am îndepărtat vasul de pe foc și pentru a scoate frittata am folosit o farfurie pe care am așezat-o deasupra, am întors vasul și voila:

Când am scos frittata, partea de deasupra era exact amestecul de zucchini, iar pentru a o întoarce din nou am folosit o altă farfurie și am sucit-o pentru a arăta ca în imagini. 

Cu drag, 

D

Related Post

HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...
QUINOA CU LEGUME Pentru mine, quinoa în combinație cu aceste legume, reprezintă farfuria perfectă, de unde îmi asigur proteina, grăsimile sănătoase, vitamine și fibre.Quinoa este o adevărată sursă de calciu, magne...
PESTO DE AVOCADO ȘI PĂTRUNJEL Pesto de pătrunjel cu avocado!Hai, mai zi ceva, zi că nu scriu eu cele mai seducătoare și sănătoase rețete, mai colorate și mai apetisante.Pesto este cea mai mișto invenție pentru paste făinoase...
JURNALUL MEU 30 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT. ZIUA 2 Hey, ce faceți? La mine este a doua zi din provocarea #fărăzahăradăugat și vă mărturisesc că astăzi nu am avut foarte mult timp să mă gândesc la meniu, fiind o zi extrem de aglomerată.Dar, tocma...