Cred că asta este una din cele mai frumoase provocări primite de când am blogul. Povești din copilărie, despre jocurile preferate.

Mă tot gândeam că am auzit mulți părinți care spun că tabletele și telefonul au furat copilăria copiilor. Dacă ar fi să mă uit strict la activitățile copilului meu, chiar pot spune că se joacă mai mult decât m-am jucat eu în copilărie. Are o imaginație bogată și asta îi dă posibilitatea să își creeze singură fel și fel de accesorii de joacă.

Este clar că eu am fost mult mai limitată din acest punct de vedere, dar am avut jocurile frumoase ale copilăriei care mi-au rămas în suflet și pe care le-aș juca oricând.

Am avut o slăbiciune pentru badminton și tenis

Lucrurile stăteau cam așa:

  1. Dacă aveam cu cine să ies luam paletele de badminton și stăteam pe stradă până când intervenea cearta din cauza oboselii. Întotdeauna se termina repriza de joacă cu una de ceartă, cineva trebuia să iasă nemulțumit din povestea asta.
  2. Dacă nu găseam niciun partener de joacă, îmi luam racheta și mă duceam în curtea unui liceu unde mă jucam singură la perete.

Flori, fete sau băieți

Câți vă mai amintiți de flori, fete sau băieți?

Mie îmi bate inima și mai tare acum când îmi reamintesc serile de vară în care uitam să mai intrăm în casă. Ne strângeam o gașcă mare și jucam în fața blocului până când se mai auzea numele unui copil strigat de la balcon. Până la momentul ala când era vremea să intri în casă pentru că altfel nu mai găseai apă caldă să te speli. Câte negocieri se dădeau, câte rugaminți să îți păstreze apă în cadă că mai vrei să stai afara…

Omul  negru, cărți pe porunci, șotron și țară, țară vrem ostași. Acestea sunt doar o partea din jocurile ce m-au captivat vară de vară.

Ideea acestui articol vine dintr-un proiect de mediu

Crosul Pădurii Copiilor, care îmbină sportul, alergarea și relaxarea. Evenimentul va avea loc pe  30 septembrie-1 octombrie în Ploiești și pe 7-8 octombrie în București.  În fiecare dintre cele doua orașe, o zi este dedicată curselor de 5, 10 si 15 km, iar cealaltă activităților de familie și „Regăsirea Copilăriei”, unde oameni de toate vârstele se pot bucura de jocuri sportive și ateliere educaționale de mediu. Toți banii strânși din taxele pentru participare merg spre împădurirea zonei de sud a României, crosul fiind la a noua ediție.

Crosul Pădurii Copiilor este evenimentul la care poți participa și dona pentru susținerea proiectului de împădurire. Deviza noastră este „Creștem vlăstarii Vlăsiei!” și promovăm sportul, activitățile în aer liber și responsabilitatea față de natură. Dacă aveai nevoie de un mic inbold sau de un eveniment organizat care să te facă să-ți amintești cât de important este mediul înconjurător și de cât de multă nevoie au pădurile noastre de noi, acesta este ceea ce căutai.

Care sunt jocurile copilariei tale?

🙂