Asta se întâmplă când ești obsedat de quinoa!

Eu pot mânca quinoa la orice oră, în orice variantă. Adică am pus eu quinoa și în smoothie, ce să mai spun de salate sau combinații cu legume, dar această rețetă de quinoa este cu siguranță cea mai bună de până acum și probabil cea mai bună din lume.

Normal că este combinația fatală pentru iubitorul de quinoa și pesto!

Le-am combinat într-un singur bol și bonus am făcut legume la cuptor, ușor picante. O rețetă în stilul meu 🙂

Ingrediente:

  • 180 g quinoa
  • 360 ml apă
  • sos pesto de AICI 
  • năut fiert și scurs
  • 2-3 cuperci
  • 1 ceapă roșie
  • 1 dovlecel
  • 10 roșii cherry
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili
  • ulei de măsline
  • cimbru
  • oregano

Mod de preparare:

Înainte de orice altă operațiune trebuie să spălăm quinoa.

Eu nu sunt genul care să scriu despre spălatul legumelor și curățatul cartofilor, însă când vine vorba de quinoa trebuie să spun că necesită o curățare sub jet de apă pentru a elimina impuritățile.

Când e gata spălată, se adaugă în vasul cu apă care deja ar trebui să fiarbă, apoi se lasă la foc moderat până când quinoa se umflă și absoarbe lichidul. Îndepărtăm vasul de pe sursa de foc, acoperim quinoa cu un capac și o lăsăm deoparte pentru 10 minute, apoi o amestecăm cu furculița. Vei vedea ce quinoa pufoasă și gustoasă o să ai după aceste operațiuni.

Între timp am pregătit sosul pesto și am copt legumele.

Năutul bine fiert și scurs de excesul de lichid, l-am împrăștiat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi am adăugat restul legumelor tăiate cuburi.

Am presărat:

  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță oregano,
  • sare după gust
  • piper la fel
  • câțiva fulci de chili
  • 2 linguri de ulei de măsline

Am bagat tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Am amestecat de două ori prin legume, iar la final am avut următoarea tavă:

Quinoa am amestecat-o cu sosul pesto (2 linguri de sos sunt suficiente) 

De când a devenit și Domnul B obsedat de quinoa, pachetul lui pentru birou cred că are cea mai frumoasă combinație de culori și arome 🙂

Cu drag, 

D

Related Post

PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...
10 REȚETE DE ÎNCERCAT PÂNĂ LA FINALUL VERII Încă puțin și vara se încheie, dar încă mai e timp pentru a încerca câteva rețete minunate cu ingrediente de sezon!Iată că mai sunt doar câteva zile până la finalul verii. Mai cu un cod roșu de ca...
SUPĂ DE ROȘII CU LAPTE DE COCOS În ceea ce privește supa de roșii am testat diverse rețete, fie cu roșii coapte, gazpacho, cu mentă, busuioc sau ardei kapia, dar ceea ce am făcut de această dată mi s-a părut a fi mai mult decât o ...