Am de ceva timp în casă o cutiuță mică (40 grame) care conține acest superaliment, ceaiul matcha. L-am mai folosit, dar nu atât de des pe cât ar trebui. Nu mă împac foarte bine cu gustul intens pe care îl are, iar dacă vreau să fac ceai simplu ar trebui să pun 2 linguri de miere ca să îl pot consuma.

Dar pentru că ceaiul matcha este unul din cele mai cunoscute ceaiuri verzi, având de 10 ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde clasic, este necesar să găsesc rețete în care să-l pot tolera.

Ultima oară am folosit o linguriță de pudră pe care am adăugat-o în smoothie, dar în acestă dimineață am făcut un minunat latte cu ceai matcha, lapte de migdale neîndulcit și unt de arahide. 

Probabil dacă aș avea ocazia să beau un ceai matcha în Japonia, unde să fie pregătit în timpul unei ceremonii, mă gândesc că voi descoperi cu adevărat gustul minunat pe care acesta îl are. Până la o astfel de călătorie mă bucur de beneficiile pe care le are ceaiul matcha și încerc să îl folosesc în combinații cât mai inedite.

MATHCA LATTE

Ingrediente:

  • 1 linguriță pulbere ceai matcha
  • 100 ml apă fierbinte
  • 150 ml lapte vegetal (neîndulcit) eu am folosit laptele de migdale
  • opțional 1 linguriță de miere (eu nu am folosit)
  • 1 linguriță unt de arahide (opțional)

Mod de preparare:

Pentru a prepara acest latte am pus ceaiul într-o cană și am turnat apa caldă peste el amestecând energic cu o linguriță. În mod normal pentru acestă operațiune se folosește un accesoriu din bambus și tot amestecând se va obține o pastă consistentă și aprinsă la culoare.

Eu am amestecat cu o linguriță, apoi am turnat amestecul în vasul blenderului, am adăugat laptele și untul de arahide și am pulsat câteva secunde la viteză mare pentru a obține o frumoasă spumă.


Un articol complet despre beneficiile ceaiului matcha veți găsi AICI

Mare grijă atunci când achiziționați un ceai matcha, să fie o variantă ecologică și cu o etichetă curată, fără zahăr sau alți îndulcitori.

Cu drag, 

D

Related Post

SMOOTHIE CU MANGO ȘI UNT DE ARAHIDE Îmi place să pregătesc câte un smoothie în fiecare zi, dar de fiecare dată să folosesc câte un ingredient diferit pentru a descoperi care sunt combinațiile cele mai interesante.Întotdeauna am cons...
ZIUA 11 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ce înseamnă atenția la etichetă!Astăzi pe la prânz m-am întors acasă și de foame ce îmi era pentru că nu am avut la mine gustarea de la ora 11 (nu faceți așa ceva) era să trec peste eticheta unei ...
DUMINICA ÎN FAMILIE LA PIZZERIE Alexia este înnebunită după paste și pizza, normal (așa sunt toți copii), de aceea de fiecare dată când ieșim să luam masa în oraș la ea este cel mai greu de comandat. Dacă nu există ciorbă de văcuț...
PAVLOVA CU CEAI MATCHA Arată drăguț pentru masa de Paște, așa-i? Am pregătit un desert cu aspect de sărbătoare, o coroniță cu tentă de verde, cremă ușor acrișoară și fructe de pădure.Pavlova este o bezea care se...