În 26 iunie 2017, publicam acest articol și mă provocasem la 30 de zile fără zahăr adăugat. 30 de zile de jurnal cu meniuri zilnice. Am trecut de 30 și am continuat seria articolelor până la 60 de zile fără zahăr adăugat. 

Dacă nu am mai scris în jurnal asta nu înseamnă că am revenit la obiceiuri vechi. Nu am mai scris decât rețete pentru acest stil pe care l-am ales, iar jurnalul a fost doar pentru 60 de zile.

  • Am început să analizez etichetele, să fiu mai atentă cu ceea ce pun în coșul de cumpărături.
  • Mi-am organizat mesele în 3 principale + 2 gustări
  • Am slăbit
  • Am început să țin dermatita seboreică sub control 
  • Am căpătat o mai mare rezistență la antrenamentele sportive

Am decis să elimin complet ZAHĂRUL ADĂUGAT din viața mea și astăzi iată-mă ajunsă aici, aniversând 3 luni. Nu mă restricționez cu nimic din ceea ce îmi este poftă, doar că nu poftesc la dulciuri/torturi/brioșe/biscuiți și alte derivate, iar alimente procesate nu mai cumpărăm.

Am poftit însă la un pahar de prosecco și mi l-am permis, astăzi. Am poftit și la o porție de crumble cu miere de albine, l-am savurat, într-o cantitate mică, a fost delicios și m-am bucurat că l-am primit tot astăzi 🙂 în zi festivă pentru mine.

Zahărul acela adăugat de pe etichete, zahărul ascuns despre care am vorbit în tot acest timp, acesta este problema reală din alimentație.

Pentru că îmi doresc să aprofundez acest domeniu, mi-am făcut și un cadou

Am început un curs de nutriționist pentru ca la finalul acestui curs să am mai multă informație pentru voi/pentru mine și pentru familia mea, să pot oferi mai multe detalii despre o alimentație corectă și echilibrată. Pentru că acest blog a fost de la început unul echilibrat, unul cu rețete ușoare, gustoase. Un blog cu povești și cu ingrediente din bucătărie și din viața de zi cu zi.

Cred că începem să ne lovim însă de alte probleme care pleacă de la psihic, iar eu mereu v-am vorbit despre echilibru, despre natural, despre plăcerea de a trăi frumos și sincer.

Degeaba încerci să ai o alimentație echilibrată dacă nu o înțelegi, dacă nu ești împăcat cu deciziile tale. Prea mulți trăiesc pentru o imagine, își construiesc o imagine, sunt în lumea perfectului, însă dincolo de imagine stă frustarea, depresia, invidia… Sunt zile în care mă îndepărtez de mediul online, pentru că el devine mai toxic decât o alimentație dezechilibrată, iar eu am decis să aleg doar lucrurile care îmi fac bine.

Nicio decizie pe care o iei doar pentru că alții au luat-o pentru ei nu te va ajuta cu nimic dacă nu ești împăcat cu ea. 

Pe unii îi ajută meditația, pe mine m-a ajutat alimentația! Una în care am crezut de la bun început că îmi va face bine și că mi se potrivește. Alimentația și sportul sunt partenerii mei.

🙂 

Cu drag, 

D

 

Related Post

BROWNIE CU DOVLEAC ȘI FĂINĂ DE MIGDALE (FĂRĂ ZAHĂR) Toamna și aromele ei mă invită întotdeauna să descopăr combinații inedite de arome, în special să pregătesc deserturi lejere folosind fructe și legume de sezon. Brownie este un fel de negresă român...
ZIUA 59 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Ouă, avocado, nuci, linte și desert, astea sunt cuvintele cu care pot descrie ziua perfectă #fărăzahăradăugat.Pentru o supă de linte ai nevoie de 30 de minute timp de preparare, omleta nu durează ...
ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT CU AROME GRECEȘTI ZIUA 55 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi am avut planificată ieșire în oraș! Pentru că încă e vreme de ieșit la terasă, și pentru că o să ne fie dor în curând de statul afară în aer liber, iar temperaturi...
ZIUA 54 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT NU PREA MI-A FOST PE PLAC La sfârșitul fiecărei veri am același regret, că nu am mâncat destul pepene roșu și de fiecare dată am sentimentul că încă nu am găsit pepenele acela perfect. În încercarea unui pepene bun, am dat p...