Cum vara nu s-a îndurat să plece prea repede, nici eu nu m-am îndurat de ultimele roșii gustoase din acest sezon până nu le-am mai găsit o rețetă delicioasă de supă cremă.

Pentru că ador sistemul de gătit de la Zepter, m-am gândit să folosesc grill-ul pentru a prepara roșiile într-un mod inedit! Bucătăria reprezintă pentru mine acel loc din casă unde mă simt excelent, locul unde îmi las imaginația sa zboare, locul de unde îmi ies fel și fel de combinații și unde pot spune că pun bazele unui stil de viață echilibrat și sănătos.

Sunt fascinată de ingredientele inedite și de superalimente, în egală masură sunt atrasă de rețetele tradiționale pe care le reinterpretez în stilul meu. Mărturisesc încă o dată că mă ajută foarte mult sistemul de gătit de la Zepter în fiecare preparat  #healthy, iar eleganța vaselor îmi dă un confort de 5 stele atunci când intru în magia aromelor și a culorilor.

SUPĂ CREMĂ DE ROȘII CU LEGUME

Ingrediente:

  • 2 kg roșii
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 5 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 l apă filtrată
  • 2 linguri ulei de măsline

Topping: busuioc, brânză feta, parmesan, semințe/nuci, bacon

Vase și accesorii: grill, vas de gătit, mixer multifuncțional

Mod de preparare:

Roșiile spălate și tăiate în jumătate le-am amestecat cu ierburile aromatice și le-am lăsat deoparte până când am tăiat ceapa rondele și am curățat usturoiul. În acest timp am pus grill-ul pe foc, iar când indicatorul termocontrolului a ajuns la începutul zonei verzi, am îndepărtat capacul și am adăugat în vas roșiile, ceapa și usturoiul. Am lăsat totul la o temperatură scăzută pentru 15 minute.

Într-un alt vas am pus la fiert 1 l apă filtrată, iar când aceasta a atins punctul de fierbere am adăugat cartoful și morcovii tăiați rondele. Marele avantaj atunci când gătești în sistem Zepter este că timpul de gătire scade considerabil, iar toate vitaminele și nutrienții sunt păstrate în interiorul vasului, datorită capacului ce nu permite conţinutului din vas să se prelingă.

*Vaporii eliberaţi se ridică spre capac, care e întotdeauna mai rece decât vasul. În contact cu acesta, vaporii condensează şi revin în vas. Procesul se repetă până la gătirea completă a alimentelor. Pelicula de apă, formată între margine şi capac, închide ermetic vasul.

Am scos roșiile din grill și le-am transferat în recipientul de blendat împreună cu ceapa, usturoiul și lichidul care s-a lăsat în vas. Amestecul obținut l-am turnat peste cartofi și din nou am blendat până ce am avut o consistență fină.

Am adăugat la final o mână de frunze de busuioc, am adăugat un topping din brânză feta și ulei de măsline, apoi am savurat până la ultima lingură.

Simplu, rapid, delicios, nutritiv și sănătos!

Cu drag, 

D

Related Post

10 MINUTE PENTRU UN GEM DE PIERSICI CU SEMINȚE DE CHIA (FĂRĂ ZAHĂR) Având o alimentație fără zahăr adăugat sau îndulcitori de mai bine de 3 luni caut tot timpul să pregătesc mici delicii folosind fructe și superalimente.Cine nu iubește diminețile friguroase în car...
Pizza low carb cu făină de cocos BLAT DE PIZZA CU FĂINĂ DE COCOSDe când s-a mărit Alexia fac pizza tot mai des, iar pe timpul verii a cam fost dezmăț din acest punct de vedere. Dezmăț cu ceva distracție în bucătărie, dar și cu cr...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...