Nu mă pricep eu să explic cum se fac pastele carbonara ca la carte, sau cele bolognese, dar am rețetele mele de acest gen care după părerea mea sunt cu mult mai simple, gustoase și cu o notă aparte.

Am fost în dubii dacă să folosesc sau nu cremă de cocos. Mă gândeam doar că nu vor avea un gust care să fie și pe placul Domnului B, iar eu altceva de mâncare nu mai aveam ce să fac. Am riscat până la capăt când am descoperit un gust elegant! Atât de bun încât ceea ce a rămas a fost pus cu succes în pachetul pentru birou. 

Ingrediente:

  • 250 g paste (spaghetti merg foarte bine, dar puteți folosi și alt model)
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 6 ciuperci champignon mari
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 200 ml cremă de cocos (la cutie)
  • câțiva fulgi de chili (după gust)
  • un strop de piper negru
  • baby spanac sau rucola

Mod de preparare:

Pastele le-am fiert conform instrucțiunilor depe ambalaj, 9 minute în cazul meu, am avut un sortiment din grâu dur, gama bio de la Lidl România.

Pentru sosul de ciuperci am tocat ceapa mărunt, iar cupercile le-am feliat (inclusiv codițele). Într-un vas de frigere am picurat 1 lingură de ulei de măsline și am adăugat ceapa tocată împreună cu ciupercile. Am lăsat legumele la foc moderat pentru 5 minute. Ciupercile nu au nevoie de timp de gătire îndelungat, important este să le păstrăm și nutrienții.

Am adăugat crema de cocos, un strop de piper și fulgii de chili, am mai lăsat vasul cât să atingă punctul de fierbere, apoi am scurs pastele de excesul de apă și le-am adăugat peste sos.

Pentru această rețetă am ales un baby spanac proaspăt pe care l-am adăugat înainte de servire.

Am pregătit farfuriile, am așezat masa, m-am închinat și am zis că ce o fi, o fi. Dacă nu-i plac omului meu, trec la soluția de criză și fac mămăligă cu brânză.

Ce crezi? A ras tot și le-am pus pe lista celor mai bune!

 

Cam atât de simplu! 🙂

Cu drag, 

D

 

Related Post

MÂNCARE DE CIUPERCI CU CARNE DE PORC ȘI FASOLE VERDE Nu știu eu să fac tocănițe, dar știu să fac combinații de ingrediente cu gust și să pun pe masă farfurii colorate și delicioase!Îmi plac farfuriile colorate, preparatele cu gust însă gătite cu gri...
PASTE CU SOS BOLOGNESE ÎN VARIANTA VEGETARIANĂ (DE LINTE) Eu trebuie să mărturisesc încă de la începutul acestei rețete că pastele mele preferate din timpul studenției au fost cele cu sos bolognese. De când am început să am o alimentație corectă și echilib...
ZIUA 58 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Dacă ziua de ieri a părut așa mai deficitară, ei bine, a venit ziua 58 din urmă cu un meniu cât pentru două zile. Așa se întâmplă în zilele în care merg la sală, iar pentru cine încă mai crede că du...
ZIUA 57 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT O zi fără zahăr adăugat în care m-a cuprins pofta de desert, unul ciocolatos nu orice așa. Iar ca să îmi potolesc pofta am făcut o budincă de cartof dulce cu pudră de cacao și mango, pe care am serv...