Am pregătit o tartă minunată, o tartă vegană, fără gluten și fără zahăr adăugat. O tartă gata în doar 20 de minute, cu care sunt convinsă că îți vei impresiona și tu familia, prietenii și colegii de birou.

Mi-au plăcut întotdeauna dulciurile raw vegane în care nu sunt adăugați îndulcitori în exces, iar această tartă este unul din exemple. Îmi este foarte greu să tolerez dulciurile după aceste 3 luni de alimentație corectă, de alimentație fără zahăr adăugat. Mi-am corectat foarte mult gustul și apreciez mult mai mult alimentele în starea lor cât mai naturală.

Această tartă este practic o combinație de nuci și smochine.

Iată de ce ai nevoie pentru a prepara și tu acest desert minunat:

Pentru blat:

  • 150 g migdale crude
  • 150 g curmale (hidratate în prealabil aproximativ 3-4 ore)
  • 2 linguri semințe de in

Pentru cremă:

  • 250 g nuci caju (hidratate 4 ore în apă)
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 50 ml lapte vegetal
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 linguriță pudră de vanilie

Topping: 

  • smochine proaspete
  • eventual bobițe de cacao
  • miere de albine (opțional)

Ustensile:

Mod de preparare:

Am zis sa pun poza cu mixerul meu multifunțional (un produs din gama Zepter)  pentru a explica mai bine cum am procedat.

  • Am mărunțit pentru început migdalele îmăreună cu semințele de in în recipientul râșniță. Curmalele hidratate le-am adăugat în recipentul pentru mixer și am adăugat peste ele amestecul de migdale și semințe.
  • Cu blenderul de mână am pulsat până când am obținut o pastă omogenă.
  • Am transferat compoziția în tava pregătită și am nivelat cu o spatulă. Am lăsat vasul la rece până când am pregătit crema.
  • Folosind același recipient de la mixer, am adăugat toate ingredientele pentur cremă și am blendat la viteză mare până când nucile caju s-au transformat într-o cremă delicioasă. Pentru cine dorește un desert mai dulce acum poate adăuga în compoziție și o lingură de miere de albine, pentru mine curmalele au fost de ajuns! 
  • Crema am adăugat-o peste blat, am nivelat cu o spatulă și am lăsat desertul în congelator pentru o oră. Înainte de servire am adăugat smochinele feliate.

*Aparatul MixSy

MixSy are 2 viteze de operare:

  • viteza 1 – 10.000/12.000 rpm
  • viteza 2 – 15.000/17.000 rpm

Pe mine m-a ajutat de fiecare dată când am pregătit un desert raw vegan, la fiecare supă cremă, la mărunțirea nucilor/mirodeniilor. Este principalul ajutor la prepararea băuturilor de tip smoothie, indiferent că folosesc fructe sau legume preparate în prealabil sau în stare crudă.

Îl poți lua cu ușurință și la pchet pentru un deliciu în zilele solicitante de la birou. 

Cu drag, 

D

Related Post

BROWNIE CU DOVLEAC ȘI FĂINĂ DE MIGDALE (FĂRĂ ZAHĂR) Toamna și aromele ei mă invită întotdeauna să descopăr combinații inedite de arome, în special să pregătesc deserturi lejere folosind fructe și legume de sezon. Brownie este un fel de negresă român...
SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC COPT A venit vremea să atacăm minunatul dovleacNu mă refer la actul artistic care presupune îndemânare și talent pentru prezentarea dovlecilor de Halloween, ci mă refer la minunatul dovleac care este s...
CARTOF DULCE CU LĂMÂIE ȘI OREGANO Niciodată nu este de ajuns cartof dulce la o masă!Pe lângă faptul că este o încântare indiferent de modul de preparare pe care l-ai alege, cartoful dulce este și o sursă de:Vitamina C B...
SNICKERS RAW VEGAN În week-end am fost acasă și bineînțeles că am mai discutat cu mama subiectul #fărăzahăradăugat. Ce mai gătim, ce mai mâncăm, ce mai cumpărăm. De aici am ajuns la subiectul deserturi!Ce deserturi ...