Având o alimentație fără zahăr adăugat sau îndulcitori de mai bine de 3 luni caut tot timpul să pregătesc mici delicii folosind fructe și superalimente.

Cine nu iubește diminețile friguroase în care pregătești pentru micul dejun lapte cald alături de o felie de pâine cu unt și dulceață. Mmm, cred că toată lumea iubește pâinea cu unt și dulceață, iar metodele clasice cu care am fost crescuți încă sunt la modă în multe bucătării.

Eu nu am avut niciodata curiozitatea de a afla cum se face dulceața/gemul, pentru că oricum le consumam doar în momentele de răsfăț, iar acum îmi pregătesc propriile combinații de arome și ingrediente într-o variantă light.

Am tot vorbit despre zahăr în ultimele luni, despre cât de nociv este acesta în alimentația modernă și asta doar pentru că se regăsește sub multe denumiri pe majoritatea etichetelor. Reducând consumul acestuia, ba chiar reușind să îl elimin complet din alimenație am redescoperit cu adevărat ce înseamnă gustul natural al alimentelor.

Un partener de nădejde în toată această călătorie a fost și este în continuare Zepter România.Folosind tehnologia ce are la bază peste 30 de ani de experiență, am început să gătesc la temperaturi controlate/ temperaturi scăzute, păstrând toți nutrienții și toate vitaminele în interiorul vasului, implicit în farfuria cu mâncare.

Am făcut dintr-o mână de fructe acest gem gustos, cu o textură aparte, o dulceață pe care l-am îndrăgit pe loc și pe care îl voi repeta cu siguranță folosind fel și fel de fructe de sezon.

Tocmai pentru că rezistă la frigider o săptămână, nu am făcut o cantitate mare, am făcut destul cât să ne ajungă, indiferent că l-am întins pe o felie de pâine crocantă sau l-am adăugat deasupra unui oatmeal, sau de ce nu într-un smoothie.

Ingrediente:

  • 7 piersici
  • 1 linguriță pudră de vanilie
  • 3 linguri semințe de chia
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un sfert linguriță ghimbir
  • un sfert linguriță nucșoară

Dacă nu te deranjează prezența unui îndulcitor poți adăuga 2 linguri de miere de albine, vor lega și mai bine compoziția și va fi mai aproape de ideea unui gem.

Mod de preparare:

Am tăiat piersicile pe jumătate, am îndepărtat sâmburele și le-am așezat în vas. Am plasat vasul pe foc, la foc mic și cu capacul pus, până când indicatorul a ajuns în zona verde. (10 minute în cazul meu)

Când piersicile s-au înmuiat le-am transformat în piure cu ajutorul mixerului multifuncțional (MixSy) apoi am revenit cu vasul pe sursa de căldură. În acest moment am adăugat restul ingredientelor, am mai lăsat 1 minut și am îndepărtat vasul.

Am lăsat deliciul să ajungă la temperatura camerei, după care l-am transferat în borcane și l-am păstrat în frigider.

Aici este povestea celor 3 luni fără zahăr adăgat, iar AICI este întreg jurnalul acestei călătorii minunate.

Lucrurile simple sunt cele mai gustoase. Puțin și bun, este unul din principiile după care mă ghidez în bucătărie și în fiecare rețetă pe care o pregătesc. 

Cu drag, 

D

Related Post

SUPĂ CREMĂ DE ROȘII CU LEGUME Cum vara nu s-a îndurat să plece prea repede, nici eu nu m-am îndurat de ultimele roșii gustoase din acest sezon până nu le-am mai găsit o rețetă delicioasă de supă cremă.Pentru că ador sistemul d...
FRITTATA CU ZUCCHINI Întotdeauna mi-a plăcut ideea de frittataMi se pare soluția perfectă pentru un mic dejun foarte sățios, pentru că o poți pregăti cu o zi înainte și este extrem de gustoasă după ce a stat o vreme ș...
BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ CU CARTOF DULCE ȘI MANGO Te-ai gândit vreodată că budinca de ciocolată poate fi făcută și altfel decât cu o cantitate ridicată de zahăr și totuși să fie gustoasă? Eu am încercat o nouă budincă de ciocolată vegană și am fo...
HUMUS CU BUSUIOC Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă...