Cuscusul mi se pare cea mai rapidă soluție pentru o masă consistentă în care poți folosi de toate, pe sezon, după bunul plac. Nu e panică în casă atâta timp cât ai o pungă cu cuscus la îndemână și o mână de ingrediente. În cazul de azi un broccoli, câteva roșii cherry și nișțe brânză cipriotă-halloumi.

Ce ai nevoie pentru un astfel de bol:

  • 1 broccoli
  • roșii cherry
  • couscous (cușcuș)
  • ulei de măsline
  • brânză halloumi

De ce îmi place să foloses acest couscous?

Pentru că nu este nevoie decât să fierb apă, apoi să o torn peste granule, să le las deoparte 10 minute și apoi să îl amestec cu o furculiță și să adaug restul ingredientelor.

Cantitatea de apă folosită trebuie să fie egală cu cantitatea de cuscus. (a se verifica eticheta și a se respecta instrucțiunile menționate)

Broccoli l-am mărunțit cu ajutorul unui tocător de bucătărie, apoi l-am gătit la aburi pentur 2 minute. Am adăugat broccoli peste cuscus, am tăiat câteva roșii, iar brânza am tras-o la tigaie.

Poți alege varianta de broccoli călit cu semințe de susan sau poți opta chiar pentru varianta de broccoli tocat și folosit în stare crudă. Verdețurile sunt foarte prietenoase în această combinație doar că eu nu am avut.

Mic dejun, prânz, cină, după antrenament, pentru pachețelul de la birou, oricum și în orice variantă poate fi folosită această rețetă.

Mai simplu de atât nu se poate, mai simplu și mai rapid! Din două mișcări poți impresiona și prietenii, mai ales pe cei pretențioși. Eu l-am dat gata pe Domnul B care a descoperit că ar mânca cușcuș la orice oră.

Cu drag, 

D

Related Post

CHIFTELE DE DOVLECEL CU FĂINĂ DE COCOS Cum am ajuns să fac chiftele de dovlecel?Aveam un dovlecel, unul mare, cam la 450 de grame (l-am cântărit). Era atât de frumos, iar eu aveam o poftă fantastică de chiftele vegetale, în special de ...
ZIUA 39 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Aș scrie dar nu potBine, am să încep să scriu ziua 39, deși mă uit la laptop de 10 minute și în afară de fotografiile pe care le-am încărcat nu mă pot mobiliza să leg cuvintele. Am avut o zi foar...
ZIUA 37 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT, LISTĂ DE CUMPĂRĂTURI ȘI O AMINTIRE CULINARĂ DIN GRECIA Când am început să țin această alimentație prin care am verificat permenent eticheta și zahărul ascuns din alimente, nici prin cap nu îmi trecea că interesul din partea cititorilor va fi atât de mar...
QUINOA CU LEGUME Pentru mine, quinoa în combinație cu aceste legume, reprezintă farfuria perfectă, de unde îmi asigur proteina, grăsimile sănătoase, vitamine și fibre.Quinoa este o adevărată sursă de calciu, magne...