Nu știu eu să fac tocănițe, dar știu să fac combinații de ingrediente cu gust și să pun pe masă farfurii colorate și delicioase!

Îmi plac farfuriile colorate, preparatele cu gust însă gătite cu grijă pentru ca tot ceea ce înseamnă nutrienți să se păstreze și să îi asigur organismului meu tot necesarul de care are nevoie. Gătitul la temperatură controlată este cea mai bună modalitate de a prepara hrana, la o temperatură scăzută pentru ca vitaminele să se păstreze, la fel și culorile legumelor.

Această tocană a apărut dintr-un amestec de ingrediente pe care eu le ador, în special ciupercile și fasolea verde, iar pentru că Domnul B consideră că mâncarea fără carne este incompletă, am împăcat toate gusturile și am folosit o bucată de mușchi de porc care s-a frăgezit foarte bine într-un timp foarte scurt.

Ingrediente:

  • 1 kg mușchi de porc
  • 500 g ciuperci champignon
  • 400 g fasole verde (congelată)
  • 1 ardei kapia
  • un vârf cuțit piper
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • 1/2 linguriță oregano

Mod de preparare:

Pentru a pregăti carnea mai întâi am tăiat-o cuburi, în timp ce am pus un vas  Zepter pe sursa de foc și l-am lăsat să se încălzească. Eu am ales acest vas pentru că îmi permite să gătesc carnea în suc propriu, la o temperatură scăzută, fără a fi nevoie să adaug apă sau ulei.

Am lăsat carnea timp de 30 de minute la foc moderat.

După cele 30 de minute am adăugat ciupercile bine spălate și ardeiul kapia feliat. Am acoperit vasul din nou și am lăsat pentru încă 10 minute.

Am adăugat fasolea verde la final, am păstrat mâncarea pe foc pentru încă 5 minute, apoi mâncărica mea a fost numai bună pentru a fi savurată alături de un pahar de vin roșu.

*Timpul de gătire diferă în funcție de intensitatea temperaturii și de vasul pe care îl folosiți, carnea se menține pe foc până când se frăgezește. 

La final am stropit cu puțin ulei de măsline și un praf de piper, sare după gust, câțiva fulgi de chili și oregano. În alte condiții aș fi adăugat în plus 1 lingură de sos worcestershire, dar pentru că alimentația mea este una fără zahăr adăugat am eliminat aceste ingrediente din alimentație.

Vă spuneam că îmi plac farfuriile colorate și mă refeream la conținutul acestora, așa că am pus și mai multă culoare prin câteva frunze de baby spanac, iar combinația finală a fost un spectacol pentru papilele mele gustative.

Carnea fragedă, gustoasă, gătită atât cât trebuie, împreună cu ciupercile care au dat mult gust preparatului și fasolea verde al dente, au fost o combinație delicioasă.

Un preparat demn pentru un prânz colorat la birou!

Cu drag, 

D

Related Post

PASTE CU CIUPERCI ȘI CREMĂ DE COCOS Nu mă pricep eu să explic cum se fac pastele carbonara ca la carte, sau cele bolognese, dar am rețetele mele de acest gen care după părerea mea sunt cu mult mai simple, gustoase și cu o notă aparte....
ZIUA 60 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT ȘI UN MENIU CONTEMPORAN Ziua 60 s-a potrivit cu un eveniment culinar dedicat bucătăriei românești contemporane și m-am cam răsfățat cu preparate gustoase, iar din desert doar am gustat de curiozitate mai mult, pentru că a ...
ZIUA 24 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT 24 DE ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATHey,Mă gândeam astăzi când m-am întors de la câteva cumpărături că nu v-am povestit niciodată cum aleg ingredientele, iar acum cu asta vom începe, cu lista de cumpăr...
ZIUA 20 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT Mai mult ca în seara asta nu am vorbit în nicio altă zi despre viața fără zahăr adăugat! Am avut o mică petrecere în familie, pentru a le sărbători pe cele două nepoate, ocazie cu care m-am reîntâln...