
Brioșe ciocolatoase pentru pachetul copilului cu regim special fără proteina laptelui de vacă și la standardele mamei #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT!
Când brioșe, când pandișpan sau clafoutis, ne jucăm o dată la două zile cu o altă gustare demnă de pachețelul pentru școală. Eu trebuie să mărturisesc că nu sunt un mare fan brioșe, nu am fost niciodată, dar din când în când mai fac și eu, ba chiar mai și mănânc din ele 🙂
Alexia este ochiul critic al brioșelor. E musai să îi placă textura și gustul, în caz contrar îmi rămân în farfurie.
Nu știu prin ce minune am reușit performanța de a pune pe masă o farfurie cu 6 brioșe din care Domnul B a ras rapid 2 și a zis că sunt cele mai bune brioșe pe acre le-am făcut. Ce-i drept, la câte tăvi cu bioșe am copt la viața mea… încă am șanse să mai aud același lucru pe la anul :)) Ori era prea leșinat de foame, ori de ce să nu recunosc chiar am făcut cele mai bune brioșe de până acum!
CUM?
Uite așa:
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g făină de migdale
- 30 g făină de cocos
- 3 linguri cacao
- 120 ml lapte vegetal (quinoa am avut eu)
- 1 linguriță praf de copt
- 2 pachete tălpițe jeleuri bear (am scris despre ele aici, sunt opționale, putei pune fructe de pădure congelate)
Mod de preparare:
E ceva ce ador la bioșe! Amesteci toate ingredientele, distribui compoziția în forma de bioșe tapetată cu hârtie de brioșe (eu folosesc formă de silicon și nu pun hârtie)
Tava se introduce în cuptor preîncălzit la 185 de grade pentru 30-35 de minute.
Util:
Dacă doriți brioșe mai dulci atunci puteți folosi 1-2 banane coapte și pasate adăugate în compoziție. Sau miere de albine pentru cine dorește. Eu de această dată nu am folosit decât acele jeleuri și au dat un gust interesant de care Alexia a fost foarte încântate.
În plus ambele tipuri de făină (cocos și migdale) sunt foarte gustoase!
Au ieșit pufoase, gustoase, sățioase!
Ne-au plăcut, mai fac!





Cu drag,
D
cacao? carob? ciocolata? sau ce anume a dat culoarea maro brioselor? 🙂
Cele 3 linguri de cacao, sunt mentionate in reteta. Ma rog, am facut actualizare ieri dupa ce am publicat reteta, dar sunt acolo mentionate. Desigur ca poti folosi carob daca esti mai ok asa 🙂
Laptele vegetal este facut in casa sau, daca il cumperi gata facut, ce marca alegi? Inca nu am gasit unul fara zahar 🙁
Eu cumpar. Rude health este fara zahar si cu apa de izvor. Dar si isola bio are sortimente fara zahar, au inceput sa fie tot mai multe sortimente fara zahar, doamne ajuta!!
Merge oare si cu lapte de vaca?
Sigur. Daca folosesti il poti integra in reteta fara nicio problema