În fiecare zi pe care am prezentat-o pe blog am avut un echilibru, iar despre acest echilibru este vorba în tot ceea ce facem. Încerc să păstrez acest echilibru atât în ceea ce privește alimentația, cât și în viața personală. Deși sunt captivată de tot ceea ce fac și mă implic 100 % în acest blog, am momentele mele în care simt că oboseala pune stăpânire pe mine, atunci iau o pauză, închid telefon, laptop și internet.
Odihna, somnul și relaxarea, sunt elemente importante dintr-un stil de viață sănătos, degeaba alimentația este una echilibrată dacă somnul lipsește.
În această meserie pe care mi-am ales-o este imposibil să nu primesc și comentarii răutăcioase sau negative, e drept că mă afectează, dar știu că apariția lor este firească la modul cum au evoluat lucrurile în ultima perioadă. Acesta este motivul pentru care simt nevoia să repet că este vorba despre alegeri, un stil de viață ordonat din acest punct de vedere a fost strict alegerea mea.
Am vorbit în aceste articole despre exemple de meniuri, cu preparate rapide pe care oricine le poate face acasă și cred că au fost de ajutor pentru mulți cititori.
ZIUA 43 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT:
Mic dejun: smoothie proteic cu avocado, mango, nuci pecan și mix de proteină de cânepă, proteină de orez, cocos și cacao
Gustare: 1 morcov crud
Prânz: supă de roșii cu lapte de cocos (aceasta a fost ultima supă făcută, orice altă supă o putea înlocui)
Cină: tocană de inimi și pipote de curcan cu mămăligă și dovlecei fripți
Pentru micul dejun am câteva idei și jonglez cu ele: ouă/omletă cu legume, smoothie, sucuri verzi, terci de ovăz sau budincă de chia. De cele mai multe ori se întâmplă să pregătesc ouă sau un smoothie consistent.
De aceea am scris și aici despre importanța folosirii superalimentelor pentru o băutură nutritivă, nu doar delicioasă.
Eu de exemplu aud mulți oameni că îmi spun că nu au timp să mănânce dimineața și cred că din start este greșit. Sunt preparate ce se pot face cu o seară înainte, cum am spus despre terciul de ovăz sau budinca de chia. Un alt mic dejun ce poate fi pregătit cu o zi înainte este Shakshuka, o mâncărică genială cu roșii și ouă. Desigur există și soluția de criză, un smoothie consistent, iar când spun consistent în niciun caz nu mă refer la un amestec de fructe.
Aici am folosit 1 avocado, 1 lingură de pudră vegană din cânepă, proteină de orez, pulbere de cocos și pulbere de cacao. Ca îndulcitor am folosit 1/2 mango și câteva nuci pecan pentru că îmi plac foarte mult.
Alexia a descoperit bucuria de a curăța legume și ieri toată ziua s-a arătat încântată să mai curețe câte ceva, așa am mâncat împreună câte un morcovel la gustare, deci, deeeci, puterea exemplului începe să pună piciorul în prag.
Supa aceasta cu roșii și lapte de cocos este în top 3 în ceea ce privește supele testate până acum. I-am pus deasupra puțin ardei kapia tocat și o felie de wasa din secară.
Am poftit la o tocană de pipote și inimi, o tocană cum n-am mai mâncat de ani buni, dar pe care am pregătit-o zilele trecute și a ieșit la fel de gustoasă. Tocana de pipote și inimi nu are nevoie de prea multe arome. I-am făcut un sos de roșii cu ceapă, usturoi, cimbru, sare și piper. Le-am lăsat să fiarbă la foc lent până când s-au frăgezit bine de tot. Am tras și o mămăligă alături, iar pentru că simțeam nevoia de o legumă am făcut un dovlecel fript.
Să aveți o zi magnifică!!
Cu drag,
D
Anonim
Cum gasesc primele zile ? Multumesc 🙂
danielaniculi
Am facut o rubrica speciala si este pe prima pagina a blogului, se numeste chiar ”Jurnal fara zahar adaugat”- este aici: https://danielaniculi.ro/category/jurnal-dieta-fara-zahar/ 🙂