HUMUS CU BUSUIOC

Am făcut minunăția asta de humus și am sentimentul că este cea mai mișto combinație de arome pe care am întâlnit-o până acum într-un humus. Busuioc, semințe de floarea soarelui, in și dovleac, zeamă de lămâie și ulei de măsline de o calitate superioară, sunt ingredientele de care m-am folosit de această dată. 

Humusul vine din Orientul Mijlociu, unde în rețeta tradițională se folosește pasta de susan (tahini) zeamă de lămâie, chimen, usturoi și ulei de măsline. Variante de humus sunt foarte multe, creativitatea în bucătărie își spune cuvântul, iar eu apreciez orice combinație inedită pentru a descoperi gusturi noi. 

Încurajez ca de fiecare dată când vreți să faceți humus, să folosiți năut proaspăt pe care să-l fierbeți, să evitați conservele, în primul rând și gustul este altul. Pentru a avea un humus extrem de fin și cremos, se recomandă a fi îndepărtată pielea de pe fiecare boabă după ce acesta a fiert. Bineînțeles, este o muncă în plus, destul de migăloasă, nici eu nu am răbdarea necesară, dar pentru un humus perfect merită tot efortul.