prajitura cu banane si fulgi de migldale

Prajitura aceasta este atat de simpla dar atat de gustoasa ca nu ii poti rezista si spun asta pentru ca am pregatit-o strict pentru a imi onora o promisiune fata de Alexia si pentru a oferi un desert de casa nepoatei mele care in aceasta vacanta si-a mutat domiciliul la Bucuresti, dar am fost prima care am mancat felia din prezentare 🙂

Imi plac dulciurile care au la baza banana, iar la aceasta reteta am modificat ingredientele dupa bunul plac si am sa va prezint exact cum am procedat eu, insa va las la indemana si cantitatile de zahar din reteta originala.

M-am gandit ca pentru o prajitura care are deja banane in compozitie, sa ii mai adaug si 250 grame de zahar parca nu este cea mai buna solutie pentru mine si familia mea, dar va recomand sa faceti acelasi lucru 🙂

Ingrediente prajitura cu banane si piersici:

  • 170 g unt
  • 250 g zahar pudra ( eu am ales sa folosesc 2 linguri de Stevia, indulcitor natural)
  • 3 oua mari
  • 3 banane coapte
  • 2 piersici coapte bine
  • 350 g faina
  • 180 g ciocolata cu portocala
  • 40 g fulgi de migdale
  • 2 linguri pudra de roscove ( optional )
  • 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare prajitura cu banane si piersici:

Ungeti cu unt o forma de tort, eu am ales tava de cheesecake cu diametrul de 25 cm , puteti opta pentru o tava cu dimensiunea de 22 X 22 cm si preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Zdrobiti bananele impreuna cu piersicile cu ajutorul unei furculite pentru a obtine o textura unui terci.

Untul il mixati impreuna cu indulcitorul sau cu zaharul daca alegeti aceasta varianta si adaugati ouale pe rand, unul cate unul.

Adaugati crema de banane in aceasta compozitie, incoporati faina amestecata cu praful de copt, pudra de roscove si ciocolata rupta in bucati mari.

Aluatul il turnati in tava pregatita si unsa cu unt si se presara fulgi de migdale.

Introduceti tava la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, insa dupa acest interval se reduce puterea la 150 grade pentru inca 30 minute.

Lasati sa se raceasca inainte de a fi taiata pentru cel putin 10 minute.

Spor la treaba si daca ceva nu iese, astept sa imi dati de veste!

Related Post

PLĂCINTĂ CU CAISE #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT UN DESERT NEVINOVAT FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAstăzi m-am trezit cu poftă și dor să gătesc un desert, un desert fără zahăr adăugat, un desert lejer de vară cu ingredientele de sezon de care încă ne putem ...
ZIUA 13 DIN CELE 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT + LISTA DENUMIRILOR DE PE ETICHETĂ CE ÎNSEAMNĂ UN MENIU FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGATAsta este întrebarea pe care mi-o adresează cei cu care mă întâlnesc și care nu înțeleg ce anume fac eu acum dar mai ales de ce.Meniul meu presupune în pri...
TARTĂ CU FĂINĂ DE SECARĂ, NECTARINE ȘI SEMINȚE DE CHIA! #SUGARFREE CUM S-AR SPUNE Madame Niculicea (adica eu) face pe timp de zi ce visează noaptea sau mă rog ceva de genul. Glumesc, dar nu foarte tare. Înainte de a mă baga la nani pui, obișnuiesc să salivez cu ochii la paprika t...
TARTĂ RUSTICĂ DE CĂPȘUNI Termenul de rustic mi-a atras atenția întotdeauna, motiv pentru care l-am folosit și în acest titlu. Deși acestei rețete i se spune găleată cu fructe, termenul de rustic se potrivește categoric mult...