spanish breakfast

Astăzi vă prezint un mic dejun cu aspect de vacanță, venit direct din inima Spaniei cu un miros irezistibil, ocazie cu care vă prezint noul proiect „Food for your soul” intitulat „Mic dejun în jurul lumii”

Cunoscut sub denumirea de tortilla de patatas, acest preparat îl aduc în fața voastră într-o variantă ușor mai dulce și mai colorată, deoarece am înlocuit cartoful alb cu un cartof dulce, pe care eu îl ador!

Pe lângă înlocuirea ingredientelor, am folosit tehnica vasului de frigere de la Zepter, gătind totul fără ulei, doar în sucul propriu și ușor aromatizat cu ulei de cocos, alegere strict opțională. Dar eu zic că merită încercat uleiul de cocos în această rețetă.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie, feliată
  • 1 cartof dulce
  • 6 fire pătrunjel, tocat
  • 2 lingurițe ulei de cocos

Modalitate de preparare:

Pentru că am folosit un vas de frigere cu temperatură controlată, am adăugat ceapa feliată și ardeiul gras în tigaie peste care am așezat cartoful dulce tăiat rondele. Am acoperit cu capacul inteligent, am lăsat vasul la foc mic și am așteptat ca indicatorul să ajungă la începutul zonei verzi.

Practic în acest moment, legumele se gătesc în sucul propriu, fără a fi nevoie să prăjesc după metoda clasică în aproximativ 200 de ml de ulei.

Ouăle se bat bine împreună cu pătrunjelul tocat și se adaugă peste legume când cartoful este moale (10 minute). Am stropit acum cu cele două lingurițe de ulei de cocos.

tortilla de patatas

Am acoperit tigaia din nou pentru încă 10 minute, iar în final am obținut acest mic dejun foarte aromat, sățios și gustos!

Gătind cu circuit închis și la temperaturi reduse, elementele nutritive sunt păstrate în interiorul vasului, iar gustul natural al ingredientelor este mai intens.

De ce am ales această tigaie și care este diferența?

Diferența o face baza vasului, ea este acutermă, dar mai subțire decât în mod normal, pentru a acumula și mai rapid caldura. Modificarea a fost special concepută pentru a îmbunătăți performanța vasului de frigere. Suprafața interioară cu modele piramidale garantează că alimentele nu se vor lipi.

spanish breakfast

spanish breakfast

Cam atât de simplu este să pregătești celebra omletă spaniolă, tortilla de patatas, într-o variantă mult mai dietetică, excluzând prăjeala și totuși obținând o farfurie demnă de proiectul „Mic dejun în jurul lumii”

mic dejun spaniol

mic dejun spaniol

Pentru a scoate omleta din tigaie, acoperiți cu o farfurie mare și răsturnați preparatul.

Buen apetito, amigos!

Despre cum am mai prăjit ouă fără ulei am povestit aici.

Cu drag,

D