Nu gatesc foarte des carne de porc, insa de fiecare data cand imi pica in mana o bucata de carne mai ecologica incerc sa pun pe masa un preparat gustos intr-o combinatie mai sanatoasa si cu un plus de arome, in acelasi timp dorind sa nu influentez foarte mult gustul natural al carnii.
Ingrediente pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:
- 1.5 Kg pulpa de porc
- 70 g baby morcov
- 1 avocado
- o jumatate de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingura chilly
- piper (dupa gust)
- 1 lingura mustar boabe
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 pahar vin alb (cu care se freaca carnea/ este optional )
- turmeric
- un varf de cuţit de ghimbir
- sare dupa gust
Pentru acest preparat am inceput cu un pas esential pentru un gust fin si savuros, prin marinarea carnii aproximativ 3 ore. Pentru marinata am folosit:
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 lingurita de boia dulce
- 1/2 lingura chili
- piper
- 1 lingura de mustar boabe
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 pahar de vin alb (optional)
Scopul marinarii este fragezirea carnii, iar pentru a obtine aceasta fragezire ne folosim de cele mai multe ori de zeama de lamaie sau otet.
Pentru ca timpul fost in favoarea mea am ales un timp de marinare de aproximativ 3 ore, dupa care am preincalzit cuptorul 10 min si am introdus vasul yena timp de 2 ore la 180 grade si 30 minute la 150 grade. Timpul poate varia de la un cuptor la altul sau puteti opta doar pentru o gatire lenta la o temperatura de 100 grade.
Garnitura pulpa de porc cu baby morcov, rodie si piure de avocado:
Cu 15 minute inainte de a scoate carnea din cuptor, am pregatit garnitura, pentru care am folosit:
- 70 gr baby morcov
- 1 lingura ulei de masline,
- sare
- turmeric
- un varf cuţit de ghimbir
Am amestecat bine toate ingredientele pana cand condimentele au patruns in morcovi si am introdus la cuptor pentru 15 min, timp in care m-am ocupat de sosul de avocado.
Sosul:
Pentru sos am folosit:
- 1 avocado
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare
- piper
- 1 catel de usturoi.
Am pus toate ingredientele in blender si le-am mixat pana am obtinut o crema fina.
Pentru servire am folosit cateva bobite de rodie si salata de rucola.
As dori sa precizez ca sosul de avocado a fost esential în aceasta reteta, combinandu-se foarte bine cu gustul carnii si morcovii crocanti.
Despre beneficiile fructului avocado mai puteti citi aici!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns