Modalitatea de prepare este incredibil de simpla, iar daca iubesti avocado, acest desert este alegerea perfecta oricand doresti sa imbini gustul dulce cu doza zilnica de grasimi sanatoase.
Ingrediente pentru 4 porţii de budinca raw cu avocado:
- 2 avocado (bine copti)
- 3 linguri cacao bio
- 3 curmale
- cateva picaturi esenta de vanilie
- ananas pentru servit
Modalitatea de prepare budinca raw cu avocado:
Se curata avocado de coaja, se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu curmalele, esenta de vanilie si cele doua linguri de cacao.
Se mixeaza pana se obtine o consistenta cremoasa, ca o spuma, care se repartizeaza in 4 cercuri de metal (se mai pot folosi formele de silicon pentru briose, dar este mai greu sa le rastorni pe farfurie, la fel de bine merg folosite si cupele )
Dupa 3 ore de stat la frigider, este un desert bun de servit cu fructe proaspete. Eu am folosit ananas, desi am incercat acest desert si cu alte fructe, cu textura ananasului s-a potrivit cel mai bine.
Budinca raw cu avocado se serveste presarata cu cacao!
UTIL :
- Este bine de stiut ca avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, avand efecte benefice pentru bolile cardiovasculare, diabet, iar prin proprietatile pe care le are ajuta organismul la absorbtia altor nutrienti.
- Avocado este unul dintre cele mai sanatoase fructe, expertii considerand ca nici nu este nevoie sa cumperi organic, intrucat pielea lor groasa protejeaza fructele la interior de pesticide.
- Contine din toate cate putin, asa ca se poate consuma zilnic câte 1 fruct, cu atat mai mult cu cat ne asigura si o doza de glutation, proteina cunoscuta sub numele de ” proteina vietii”, aceasta intareste sistemul imunitar al organismului.
- Despre avocado numai de bine, indiferent ce varietate gasim. In cazul in care, nu ai gasit un avocado copt (pentru asta el trebuie sa fie putin moale la atingere) se poate coace si acasa daca il imprietenesti cu bananele. Functioneaza de minune sa asezi fructele in compania unor banane, iar in doua zile va putea fi consumat.
- Pentru a curata un avocado, taie fructul pe lung, in jurul samburelui si vei obtine doua bucati egale, indeparteaza samburele si foloseste o lingurita pentru a curata mai bine. Daca vei folosi doar o bucata, pe celalata o poti pastra la frigider, stropita cu putina lamaie pentru a evita oxidarea.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns