Yumii, cui nu-i place ciocolata?
Iubim ciocolata si parca e greu sa refuzi o bucatica, fiind alimentul perfect si cand esti fericit dar si cand esti maxim de deprimat. Stiu, este greu sa rezisti tentatiei, dar e bine sa te gandesti ca aceasta placere are la baza o cantitate considerabila de zahar, ingredient ce reprezinta doar „calorii goale” fiind de fapt o veritabila toxina si întaia cauza a afectiunilor grave ale lumii industrializate.
Obezitatea, hipertensiunea, diabetul de tip II si problemele cardiace sunt doar cateva dintre afectiunile provocate de consumul de zahar, afirma profesorul Lustig.
E adevarat ca o bucatica nu a omorat pe nimeni iar pentru ca ciocolata ramane in topul preferintelor femeilor si nu numai, se pot alege si variante light, ba chiar ssnstoase.
Ingrediente pentru 6 bomboane de ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove :
- 4 linguri ulei de cocos
- 4 linguri pudra de roscove / pudra de cacao (carob)
- 1 lingura cu miere
- 4 linguri cu apa ( apa se puna usor incalzita)
Modalitate de preparare ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove:
Se amesteca toate ingredientele cu o lingurita pana se omogenizeaza, dup care se pun in forme la congelator timp de doua ore. Pentru ca mi-au fost cel mai la indemana, am folosit formele de gheata.
Dupa doua ore, am putut savura ciocolata fara zahar si fara lapte, iar pentru ca iubim fructele de padure, a fost desertul perfect pentru a face un „sos de zmeura” din 60 grame zmeura congelata si o jumatate de banana, bagate timp de 1 minut la blender.
Tanaaa, ciocolata raw cu unt de cocos si pudra de roscove, simplu, gustos si sanatos în 5 minute timp de preparare!
Beneficii:
Cel mai important ingredient al acestei retete este uleiul de cocos (cocosul în orice varianta a lui).
Personal, am început sa consum aceasta comoara, la recomandarea unei prietene dragi, la inceput adaugand doar în cafea cate o lingurita, iar pe parcurs am inceput sa mananc cu lingurita direct din borcan cand pierd vremea prin bucatarie, iar in curand as putea manca cu tot cu coaja 🙂
De aceea, pentru mai multe informatii despre acest super aliment o sa va rog sa cititi aici, un articol superb!
Luiza
Bună seara. Fetita mea este alergica la cacao, deci am în casa pudra de roșcove, dar este și la miere. Ce pot folosi? Multumesc
danielaniculi
Buna seara. In aceasta combinatie puteti inlocui mierea cu sirop de agave si chiar astept impresii 🙂 ! Seara frumoasa
Luiza
Mulțumesc de sfat. Voi încerca chiar astăzi.
danielaniculi
Cu drag! Sper ca cea mica sa fie incantata de un desert sanatos 🙂
Anne
Am facut, e in frigider. Cand am dat fetitei sa guste de pe spatula de silicon m-a intrebat daca este ciocolata acra. Din pacate nu e deloc pe gustul nostru. Poate daca se intareste sa fie altfel
danielaniculi
Anne imi pare rau ca nu ii place celei mici, pudra de roscove are un gust mai intens si toate deserturile au un gust diferit care de cele mai multe ori nu este pe placul copiilor. Noi le mai mancam cu fructe proaspete alaturi.
De exemplu cea mica a mea nu mananca deloc ciocolata neagra cu 85% cacao pt ca spune la fel ca este acra 🙂
dede
Fara miere sau alt indulcitor nu merge?
danielaniculi
Un amestec doar din cacao si ulei de cocos va fi destul de dur, eu pun foarte putina miere fata de alte retete, tocmai pentru a reduce cantitate de indulcitor. Ca si reteta, merge fara miere de albine, trebuie doar sa o tolerezi si sa iti placa :-))
Zi frumoasa in continuare!
carmen
Buna Daniela, sunt incantata de foarte multe dintre retetele tale si iti multumesc. Te rog sa-mi spui la aceasta reteta, cand spui 4 linguri de unt de cocos, te referi la el ,topit sau netopit,al meu curge ca orice ulei. Ce ar trebui sa fac? Multumesc si o zi buna!
danielaniculi
Buna, Carmen. Ma bucura nespus mesajul tau plin de apreciere. Iti multumesc! La ulei ma refer in varianta lichida, ulei topit. Completezi daca simti ca este nevoie de 1 lingurita in plus 🙂