Se intampla rar sa fac omleta doar din albusuri, dar in majoritatea situatiilor atunci când am de gatit ceva doar cu galbenusuri, cum a fost cazul ciorbei a la grec, prefer sa folosesc albusurile proaspete intr-o reteta simpla si sanatoasa si nu sa optez pt varianta congelarii acestora.
Nu este nicio afacere sa faci omleta doar din albusuri asa ca aceeasi reteta se poate aplica si la omleta clasica, dar trebuie sa recunosc ca am profitat de situație sa mananc ceva mai diferit.
Pentru o singura porție de omleta din albusuri cu avocado si sparanghel am folosit :
- 4 albusuri
- Jumatate de avocado
- 5 fire de sparanghel
- sare
- o lingura ulei cocos
Modalitate de preparare omleta din albusuri cu avocado si sparanghel:
Am pus uleiul de cocos in tigaie peste care am adaugat albusurile batute bine si avocado taiat in felii, dupa cel mult 1 minut am intors omleta pe partea cealalta unde am lasat-o cateva secunde.
Sparanghelul l-am tras la tigaie 5 minute, nu mai mult, deoarece dupa aceea devine prea moale.
Daca aveti chef de un mic dejun putin mai diferit, va recomand sa incercati aceasta combinatie delicioasa în care gustul uleiului de cocos ii da o nota de eleganta iar despre beneficiile fructului avocado am mai povestit putin aici.
Omleta din albusuri cu avocado si sparanghel, mai mult decat simplu, sanatos si gustos !
Lasă un răspuns