Pastele fainoase au pe langa toate partile negative, avantajul de a fi gustoase, chiar foarte gustoase, de aceea va recomand sa le consumati cu moderatie, de preferat la o cina de rasfat, acestea avand un indice glicemic destul de ridicat.
Un alt moment bun pentru o masa bogata in carbohidrati este dupa antrenament, asta asa ca sa nu aveti chiar multe remuscari!
Astazi am avut musafiri si mari si mici pe care am incercat sa ii rasfat cu o portie ponderata de tagliatelle cu ciuperci champignon, prosciutto crudo, parmezan si busuioc.
Faptul ca am ramas cu farfuriile goale a fost cel mai frumos compliment pe care l-am primit 🙂
Ingrediente Tagliatelle cu prosciutto, ciuperci si parmezan:
- 500 grame tagliatelle ( Barilla/ Tagliatelle all’Uovo)
- 150-200 grame parmezan
- 70 grame branza cu mucegai
- 200 grame prosciutto crudo
- 2 cepe rosii
- 30 grame ghimbir proaspat
- 100 grame unt
- busuioc proaspat
- 2 fire rozmarin
- ulei de masline
- sare roz de himalaya
Mod de preparare Tagliatelle cu prosciutto, ciuperci si parmezan pentru 8 persoane:
Ne ocupam mai intai de ciupercute, pe care le curatam, le spalam si le taiem feliute, impreuna cu coditele.
Ceapa am tocat-o cu ajutorul unui tocator de bucatarie, este nevoie sa fie tocata cat mai marunt.
Intr-o tigaie punem ciupercile pe care le lasam pe foc pana scade zeama, impreuna cu 2 fire de rozmarin, pe care la final le vom indeparta.
Intr-o alta tigaie punem untul, iar cand acesta s-a topit adaugam ceapa tocata marunt impreuna cu ghimbirul ras sau taiat in fasii subtiri, sa aveti in vedere sa le tineti la foc mic pentru a evita o neplacuta arsura.
Calim ceapa pentru aproximativ 2 minute, adaugam branza cu mucegai taiata cubulete, avand grija sa amestecati continuu. Incepand cu acest pas incepi sa simti cat de perfect se imbina toate ingredientele ce te invaluie intr-o nebunie de arome pe care abia astepti sa le savurezi.
Cand se topeste branza, adaugam feliile de prosciutto taiate in fasii si ciupercile trase la tigaie anterior cu 2 linguri de ulei de masline si de la care am indepartat cele doua fire de rozmarin.
Se poate stropi intreaga compozitie cu putin vin alb pentru un gust mai deosebit.
Pentru paste se respecta instructiunile de pe cutie, la tagliatelle avem nevoie de un timp de preparare de 6 minute.
Cand apa atinge punctul de fierbere, se adauga sarea, apoi pastele pe care le lasam exact 6 minute, atat cat scrie pe cutie.
Parmezanul se feliaza cu ajutorul curatatorului, cu care putem obtine fasii subtiri.
Cand pastele sunt gata, eu aleg varianta de a le clati cu apa rece inainte de servire, chiar daca se spune ca prin clatire elimini amidonul iar din acest motiv sosul nu se va lipi de paste si nu vei avea o farfurie atat de delicioasa precum iti doresti, este doar o teorie. Eu insa prefer sa le spal si consider ca ramane la latitudinea fiecaruia cum doreste sa procedeze.
Pentru servire se pun intai pastele , apoi amestecul din prosciutto si ciuperci, peste care adaugam fasiile de parmezan si busuioc proaspat!
Sunt delicioase, iar faptul ca sunt foarte satioase nu mai are sens sa amintim, doar discutam despre paste 🙂 si nu este o tragedie daca le consumi ocazional.
Eu mananc cam 1 data, cel mult de 2 ori pe an si ma gandesc ca daca tot e bal, bal sa fie pana la capat si le savurez langa un pahar de vin rosu!
Sa aveti pofta mare!
Desi gatesc foarte rar paste, din punctul meu de vedere cea mai buna alegere sunt cele de la Barilla.
Lasă un răspuns